Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Tájékoztató az út előtt

Szeptember 19-én és 20-án végigjárjuk azt az utat, amelyet 2013. október 25-27. között Márton Zoltán néhai makfalvi polgármester vezetésével megtettek a makfalvi székelyek szekerekkel, mozgósítva az országutaktól távol levő falvak lakóit a Székelyek Nagy Menetelésére. Most, tíz évvel a nevezetes szekeres út után az újabb zarándoklat célja hasonló. Igaz, nem szekérrel, hanem terepjáró autókkal fogjuk végigjárni ugyanazokat a falvakat, hogy tájékozódjunk, meghallgassuk az embereket, hogy mi változott az utóbbi évtizedben. Mindez információgyűjtés is a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című polgári kezdeményezés folytatásához. Emlékeztetünk arra, hogy fent említett polgári kezdeményezéshez leadott több mint 1,2 millió érvényes aláírás kötelezettséget ró ránk, hogy a kezdeményezést sikeressé tegyük.

Szeptember 19-én, hétfő reggel 9 órakor indulunk Makfalva polgármesteri hivatala elől, hogy két nap alatt megtegyük a következő utat: Makfalva, Szolokma, Küsmöd, Etéd, Firtosmartonos, Tordátfalva, Tarcsafalva, Kobátfalva, Székelyszentmihály, Nyikómalomfalva, Székelyszentlélek, Szejke, Székelyudvarhely, Felsőboldogfalva, Árvátfalva, Patakfalva, Kénos, Homoródszentmárton, Recsenyéd, Homródszentpál, Oklánd, Vargyas, Olasztelek, Barót, Bibarcfalva, Nagybacon, Szárazajta, Zalánpatak, Bencefalva, Zalán, Sepsibodok, Étfalvazoltán, Gidófalva, Angyalos, Réty, hogy végül megérkezzünk az út záró pontjához, Sepsiszentgyörgyre, ahol sajtótájékoztatót is fogunk tartani.

Ennek az útnak célja az is, hogy felhívja a figyelmet a főutaktól távol eső székely falvak hátrányos gazdasági helyzetére, népességfogyására, és arra a közös feladatra, hogy érdekükben hatékonyan kell cselekedni.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.