A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Táborral zárult a Berde Mózsa Kör

Az idén hatodik tanévét záró délutáni oktatás program, a Turulmadár Ifjúsági Iroda keretében működő Berde Mózsa Kör június 9–10-én szervezett tábort a programban résztvevő gyerekek és oktatók számára Sepsibesenyőn.

Az elmúlt évben két háromszéki település, Középajta és Nagyajta is csatlakozott a Berde Mózsa Kör délutáni oktatás programhoz. Szeptembertől tehát már öt háromszéki településen köszöntötték a programban részvevő gyermekek és oktatók a tanévet, amelynek záró momentumát idén is a már hagyományossá vált Berde Mózsa-tábor képezte.

A kétnapos rendezvényen Sepsiszentgyörgy, Kökös, Nagyajta és Középajta diákjai és oktatóik vettek részt, összesen több mint hatvanan. Az oktatók tematikus programokkal, köztük sportvetélkedőkkel, ügyességi és stratégiai játékokkal, kirándulással, tábortűzzel és közös énekléssel is készültek. A táborozok között akadt, aki itt szerezte első tábori élményét, de olyan is, akinek elmondása szerint „eddigi élete legjobb tábora” volt ez.

„A program kialakításánál igyekeztünk figyelembe venni, hogy az iskolai tanév vége van, így a gyermekek már fáradtak. Ezért annak összeállítása során fontosnak tartottuk a közös játékot, a kirándulást, lehetőséget a felszabadulásra, közös szórakozásra, valamint a szabadidőt az új barátságok alakulására” – fogalmazott az egyik oktató. Volt kirándulás, sport-, stratégiai és ügyességi vetélkedő, közös éneklés, reggeli torna, arcfestés stb. A gyermekek visszajelzései alapján nagyon jól érezték magukat, az oktatók szerint pedig szintén sikeresnek értékelik a rövid, ám de annál tartalmasabb tábort.

A Berde Mózsa-tábor támogatói: Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

(A Turulmadár Ifjúsági Iroda közleménye)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.