Felhívás!

Rosszul feltett kérdés

Az elmúlt napokban azt tapasztaljuk, nem érdemi vita zajlik arról, hogy a törvények szintjéről miért kellene alkotmányos szintre emelni a család létező meghatározását, hanem ellenkezőleg, egyre nagyobb teret kapnak a szélsőséges megnyilvánulások. Egy rosszul feltett kérdésre nagyon nehéz helyes választ találni, ezért arra kérünk minden felelős civil és politikai szereplőt, hogy a normalitás keretén belül tartsák a referendummal kapcsolatos vitát. A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elutasít és elítél minden szélsőséges megnyilvánulást a civil vagy politikai szereplők részéről a család alkotmányos meghatározásának módosítására irányuló jogszabály kapcsán.

A MIÉRT szerint a szavazás a demokrácia alapja, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy vegyen részt a referendumon, azokat is, akik korábban a távolmaradást tartották a helyes választásnak, hiszen három opció áll mindenki rendelkezésére: IGEN, NEM vagy ÉRVÉNYTELEN szavazat.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet ugyanakkor a Besztercén elfogadott politikai programjában leszögezi: támogatunk „minden olyan legális kezdeményezést, amely a más családalapítási törekvéseket és együttélési formát hivatott intézményesíteni, és szorgalmazzuk a bejegyzett élettársi viszony jogi keretbe való ültetését.”

MIÉRT-közlemény

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.