Felhívás!

Rendhagyó tanévnyitó

Online térben, „a teljesítmények világában” címmel tartották meg az MCC erdélyi Középiskolás Programjának országos tanévnyitó ünnepségét október első hétvégéjén. Központi témája a sport, a motiváció, a kitartás és az ebből fakadó sikerélmények, eredmények voltak. A kétnapos esemény megnyitóján beszédet mondott Constantinovits Milán, az MCC Szakmai főigazgató-helyettese, valamint Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységért felelős igazgatója.

A megnyitó díszvendége Novák Károly Eduárd, Románia ifjúsági és sportminisztere volt, aki egy kötetlen beszélgetés keretében árult el kulisszatitkokat az élsportról, személyes tapasztalatain és élményein keresztül pedig sikerült minden résztvevő motiválnia. Véleménye szerint az országban rengeteg olyan fiatal sporttehetség rejlik, akik kellő elszántsággal és kitartással igazi élsportolókká léphetnek elő. Erre élő példa két KEP-es diákunk, Benő Krisztina futballista és Simon Katalin vízilabdázó, többszörös román nemzeti válogatott sportolók, akik elmesélték karrierjük alakulását és a sportolással kapcsolatos kihívásaikat.

A rendezvény utolsó állomását Dániel Attila workshopja képezte, aki nem csak duatlon-, de többszörös triatlonbajnok is egyben. Attila workshopja a motiváció köré épült, melynek üzeneteként a diákok a következő gondolatot vihették haza: „Az élet olyan, mint a sport, hullámzó; minden kezdet nehéz, de megéri tovább küzdeni.”

Az MCC idén Erdélyben 8 helyszínen (Arad, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely) 1022 tehetséggel kezdte meg a tanévet. A Fiatal Tehetség Programban (FIT) 200, az erdélyi Középiskolás Programban (e-KP) 727, a Kolozsvári Egyetemi Programban (KEP) 77, míg az Erdélyi Politikai Iskolában (EPI) 18 különlegesdiákot, hallgatót üdvözölhetünk.

(MCC-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.