Hirdetés
Hirdetés

Rászorulókon segítettek

A Kézdi Tejszövetkezet, Kovászna Megye Tanácsa, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, az AgroSic Közösségek Közti Társulás és Fejér László Ödön szenátor irodája az ünnepek közeledtével olyan egységeknek adományozott tartós tejet, ahol minden adomány, segítség jól jön.

Mint ismeretes, a Kézdi Lacto Coop Tejszövetkezet december elején indította el kézdivásárhelyi feldolgozóját, ahol tartós (UHT) tejet, vajat, cukrász- és főzőtejszínt, valamint fagylaltalapot gyártanak február elsejétől. Az első ízben legyártott és csomagolt, több mint 1000 liter tejet osztották szét a kézdi- és orbaiszéki Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett nappali központokban, a kézdiszentléleki Szent Klára Öregotthonban, a lemhényi, sepsiszentgyörgyi és hidvégi idősek otthonában, a Szentkereszty Stephanie Gyermekotthonban és a hozzá tartozó egységekben, a céhes városi egyházaknál, de támogatták a kézdivásárhelyi Rotary Klub karácsonyi szociális akcióját is. Szívesen fogadták az adományt a baróti családi házban és gyerekotthonban, valamint a sepsibükszádi Szent Piroska Gyerekotthonban is. Kiemelt figyelmet fordítanak a szórványvidékre, ezért a Brassó megyei Krizba községben működő evangélikus egyház karácsonyi szeretetcsomagjaiba is került Kézdi tej.

A szövetkezet és partnerei az új évben is kívánják folytatni ezen akciójukat, ezért további olyan központokat, egységeket fognak felkeresni, amelyek szociális ágazatban fejtik ki tevékenységüket.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük