Felhívás!

Provokatív rendezvény

Provokatív rendezvény Közérdekű

A világ románságának a Kovászna–Hargita–Maros megyei románokkal való szolidaritásának napját szándékoznak megünnepelni március 14-én Sepsiszentgyörgyön a Románok románokért című rendezvénysorozattal – közölték a szervező civilszervezet. A Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma szervezte rendezvénysorozatot a sepsiszentgyörgyi Román Szellemiség Múzeumában szeretnék megtartani.

Ezen szeretnék megvitatni többek között annak a beadványnak a helyzetét, amelyben a székelyföldi románok civil fóruma a kormány, parlament és elnöki hivatal segítségét kérte a székelyföldi románok megmaradásához. A dokumentum arra is kitér, hogy a román állam akadályozza meg, hogy Magyarország társszuverenitást gyakoroljon az úgynevezett Székelyföld fölött.

A provokatív rendezvény reakció a március 15-i ünnepségre, amelyet a székelyföldi románok fóruma évek óta kifogásol. Az ilyen alkalmak célja a magyar közösség megfélemlítése, és általában nem mentesek a magyarellenes incidensektől sem, hiszen a más, többségében románok által lakott megyékből hozott résztvevők nem értik, miért van piros-fehér-zöld színekkel díszítve a város március 15-ére, valamint kevésbé toleránsak az itteni magyar közösség identitásával és kultúrájával szemben.

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat közleménye

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 13., 15:28
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Szét kell oszlatni a “tömeget”.Nem kell megengedni, hogy felvonuljanak esetleg betegséget hozzanak magukkal.Meg lehet oldani könnyen.

 • User
  Dátum: 2020. március 13., 17:57
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Mit mondtam en, hogy ott ahol a BOR papjai szevezik a rendezvenyt, ott nem parancsol a torveny (amit ok satannak neveznek!). Nekuk csak Isten parancsol, es ha Isten azt parancsolja, marmint az ortodox papok altal akik foldi istennek hiszik magukat, hogy megtartjak a rendezvenyt, akkor ok ezt tuzon vizen at meg is fogjak tartani .