Pályázat köztéri szobor elkészítésére

A Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség keblitanácsa folyó évben pályázatot hirdetett Dávid Ferenc egész alakos köztéri szobrának megvalósítására. A beérkezett pályamunkákat egy többségében szakemberekből álló bizottság július 1-én elbírálta. A keblitanács csak olyan átalakításokkal fogadta volna el a kiválasztott alkotást, amelyeket az alkotó nem vállalt, és visszalépett a szobor megvalósításától. Ezért a keblitanács elhatározta a pályázat újrahirdetését az eredetivel lényegében azonos feltételekkel, a következő módosításokkal:

1. Az első kiíráson részt vett alkotók is pályázhatnak teljesen új művekkel, vagy a már beadottak átalakított, módosított vagy kiegészített változatával;

2. A kiíró csak a pályázat nyertesét honorálja, akivel külön szerződésben állapodik meg a teljes kivitelezés módozatát és a tiszteletdíjat illetően.
A pályázat célja: köztéri emlék állítása Dávid Ferencnek a vallásszabadság törvénye kihirdetésének 450. évfordulójára meghirdetett emlékévben, Sepsiszentgyörgyön. Az alkotás a sepsiszentgyörgyi unitárius templomtól északnyugati irányban, a Szabadság utca északi oldalán, a híd előtt levő lejtős zöldövezetben kap helyet. A megrendelő a Dávid Ferencre emlékező és emlékeztető műalkotást szabadon megválasztott, az adott környezetbe adaptált méretű, a kortárs művészeti nyelvezetnek megfelelő, maradandó anyagban megvalósított, akár figuratív, akár stilizált, akár elvonatkoztatott kompozícióként képzeli el, beleértve a szobor környezetének a művel összehangolt kialakítását is.

Benyújtási határidő: december 1., a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség székhelyén (Kós Károly út 2. szám, telefon: 0267.313.813, 0723.533.536). Az eredményhirdetés várható időpontja: december 10. További tájékoztatás Czimbalmos-Kozma Csabától kérhető a czkcs@freemail.hu e-mail-címen vagy a 0723.533.536-os telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.