Felhívás!

Ösztöndíj nagycsaládosok figyelmébe

A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete ösztöndíjat hirdet nagycsaládban élő (minimum 3 gyerek egy háztartásban) középiskolások és egyetemi hallgatók részére.

Az ösztöndíjra olyan székelyföldi nagycsaládból származó diákok pályázhatnak, akik Romániában, nappali tagozaton, közép vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulnak lakhelyüktől különböző településen, és tanulmányaik folytatásához anyagi segítségre van szükségük. A középiskolás diákok esetében kizáró jellegű a magyar tannyelvű oktatásban való részvétel. Az ösztöndíj a 2020/2021-es tanévre vonatkozik, az első félévre vonatkozó ösztöndíjrészt 2021 februárjában folyósítjuk, a második félévi ösztöndíjat pedig 2021. június végéig. A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. január 15. Az eredményről mindenkit e-mail-ben értesítünk legkésőbb 2021. február 15-ig.

Az elbírálás során előnyben részesítjük: a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete tagjait; a jó tanulmányi eredményeket; ha háromnál több testvér van a családban; ha párhuzamosan több testvér is otthonától távol tanul. Kizáró ok: ha nem nagycsaládból származik a diák/hallgató, ha lakhelyével azonos településen végzi tanulmányait, vagy ha hamis vagy félrevezető információt közöl.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok: 1. a diák által személyesen megfogalmazott kérelem, melyben szabad fogalmazás formájában bemutatja a családja és a saját helyzetét, céljait. 2. kitöltött adatlap (a tundervar.sic.hu oldalról letölthető). Pozitív elbírálás esetén az alábbi iratokat fogjuk kérni: a pályázó, valamint családja iratait (személyazonosító igazolványok vagy ennek hiányában születési anyakönyvi kivonat másolata); igazolás arról, hogy a tanuló a középiskolában magyar tannyelvű nappali képzésben vesz részt; igazolás arról, hogy a hallgató felsőfokú oktatási intézményben nappali tagozaton tanul; tanulmányi eredmények igazolása.

Kérjük, hogy a jelentkező a fenti dokumentumokat egy PDF-fájlban, a pályázó nevére átnevezve küldje el a tundervar@sic.hu e-mail-címre.

Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.