Felhívás!

Olvasójáték a marosvásárhelyi könyvvásáron

Grecsó Krisztián, Igaz Dóra, Keresztesi József és Wéber Anikó legújabb köteteivel hirdeti meg idei olvasójátékát a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár.

A hatodik alkalommal megszervezett Olvasd el, és játssz velünk olvasás-népszerűsítő játékra idén négy kategóriában jelentkezhetnek a diákok. A negyedikeseknek Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza verses meseregényét, az ötödikeseknek és hatodikosoknak Igaz Dóra Egy fiú a csapatból című kötetét kell elolvasniuk, a hetedikes és nyolcadikos korosztálynak Wéber Anikó idén megjelent Zuhanórepülés című kötetével kell megbirkóznia, a középiskolások pedig Grecsó Krisztián legújabb könyvével, a Verával nézhetnek szembe. 

A vásár gyerek- és ifjúsági programjainak keretében sorra kerülő játék a szervezők szerint kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek igényes kortárs irodalmi alkotásokkal ismerkedjenek meg, és felkeltse az olvasókedvet azok körében is, akik csak barátkoznak a nyomtatott betűkkel. Az Olvasd el, és játssz velünk nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, a játék évek óta több száz kis- és nagydiákot mozgat meg az ország több megyéjében.

A versenyre szeptember 20-ig kell jelentkezniük a háromfős csapatoknak, akik előválogatón vesznek részt. A döntőbe jutó csapatok névsorát november 7-én teszik közzé. A döntősök a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. A kategóriánként első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja.

A verseny felhívó szövege elérhető a www.facebook.com/konyvvasar oldalon, jelentkezés és további információ kategóriánként a csucsok@vasarhely.ro, egyfiuacsapatbol@vasarhely.ro, zuhanorepules@vasarhely.ro, vera@vasarhely.ro e-mail-címeken.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.