Hirdetés
Hirdetés

Mit tegyél a gyűlöletbeszéddel szemben?

Mit tegyél a gyűlöletbeszéddel szemben? Közérdekű

A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) egy németországi képzési lehetőséget kínál 18 év feletti fiataloknak a No Hate Speech – Mondj nemet a gyűlöletbeszédnek! témában.

 

A Wuppertálban megrendezett képzésen a résztvevők interkulturális kompetenciáinak fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, hogy képesek legyenek módszereket találni és alkalmazni az online és offline gyűlöletbeszéd és a fiatalok körében elkövetett gyűlölet-bűncselekmények megelőzésére és kezelésére.

„Rendkívül fontosak ezek a képzések a fiatalok számára, hiszen nem mindig könnyű kezelni a kultúrák közötti kihívásokat, szembesülni a fiatalok egymás iránti sztereotípiáival és előítéleteivel anélkül, hogy igazán tudnánk, mitől félnek, és miért válnak egyre idegengyűlölőbbé” – fogalmazott Béres Norbert, a programot szervező VET Center operatív vezetője, hozzátéve: „A saját bőrünkön érezve, fejlesztenünk kell ifjúsági munkánk kompetenciáit a társadalmi kirekesztéssel, a diszkriminációval és a gyűlöletbeszéddel kapcsolatban, hogy képesek legyünk olyan típusú munkákat kínálni helyi és európai szinten, ahol a különböző kulturális háttérrel rendelkező fiatalok együtt tudnak dolgozni, és együtt tudnak fellépni az online és helyi gyűlöletbeszéd és gyűlölet-bűncselekmények megelőzése és leküzdése ellen.”

A képzésre március 15-ig lehet iratkozni, a kurzusok március 22–30. között zajlanak. Az alapfokú angol nyelvtudás előnyt jelent, ugyanis az előadássorozat angol nyelven zajlik. Részvételi díj nincs, a szállást és teljes ellátást a szervezők biztosítják, az utazási költségek a projekt lezárulta után térítik vissza. Bővebb tájékoztatás és a jelentkezési lap a HÁRIT Facebook-oldalán érhető el.

(Közlemény alapján)

Fotó: depositphotos.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. január 16., 15:57
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A német lassan már a buszban sem mer németül beszélni, nehogy megsértse az adójából eltartott bevándorlót, aki viszont le is köpheti, ha kedve tartja, büntetlenül. A rasszizmus címszó alatt csak két nemzetet védnek, a többi nem érdekli őket. Lehet bozgorozni, olahozni, szidhat mindenki mindenkit. Kettőt viszont nem, azért le is csuk(hat) nak. Na ez a kettős mérce!

   • User
    Dátum: 2023. január 16., 23:30
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Azt úgy kell érteni,hogy a jóléti ,jogállami,biztonsági és stabil gazdasági és politikai stb.állapotok ,ami pozitív volt a német társadalomban nagy hanyatlásban vannak.
    Amit Szilveszter éjszakáján rendeztek Berlinben ,az nem az M1 mesefilmje volt,az maga a valóság.Lignitbányákat(felszini) nyitnak meg,négyszeres áron vásárolják meg az LNG gázt,az autóipar válságban…az nem tünt fel ,hogy egyre több a kínai autószalonok száma?Miért? Csak úgy ,mert az M1 mutogatja?Ugye nem?Politikailag nézzük csak…még soha nem volt 3 pártos koalíció,a miniszterek lemondanak,olyan helyzet is van hogy egy férfi miniszternek le kell mondania,hogy nő vegye át a helyét mert a hadügy min .lemondott mert az a divat ,hogy annyi min.nőnek kell lennie mint amennyi férfi van.Azért mert több pénzt keresnek ott,az nem jelenti az abszolut jólétet.Voltam Németországban mint turista,MOST nem kivánkozom oda menni.

   • User
    Dátum: 2023. január 17., 9:05
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Hát sokaknak nagyon jó Németország ,mert
    olcsó,sokszor lejárt autókat lehet behozni és
    itt eladni…ismerek valakit aki márpár százat
    hozott 30 év alatt.Neki nagyon jó ,de jobb itt,mert itt kapja meg a nyerességet,nem kell No.gürizzen fél fizetésért és idegen szálláson laknia és azt ennie amit talán nem szeret annyira.Régebbecske mondogatták…ott sem kolbászból van a kerítés!Engedje meg ,hogy ki így vagy úgy értékelje az ottani életet.Van egy idős ismerősöm aki kb.40 éve él ott.Bérlakásban a 8.emeleten, szomszédai törökök meg arabok.Most azt mondja ,ha tudta volna hogy…mert itt hagyott házat meg barátokat,ott auslander lett.Van ilyen is.

 • User
  Dátum: 2023. január 16., 15:34
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A charlie hebdo nevű szennylapnak viszont szabad mindent, mert az csak az egész világot sértegeti folyamatosan… Na nem. Saját magukat nem, véletlenül sem! Akkor hiszek majd a rasszizmus elleni küzdelemben, amikor őket bezárják, addig mese az egész!

  • User
   Dátum: 2023. január 16., 20:53
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Miért kellene a Charlie Hebdonak önmagát sértegetni? Nem ez a szerepe. A rasszizmusnak sok, rejtett formája van, akkor tudatosul sokszor, mikor karikatúra formájában elénk tárják. Tévedés ne essen, fehér ember, keresztény, férfi, középkorú, művelt, jól szituált, klasszikus zenét, irodalmat kedvelő európai ma ugyanúgy ki van téve a rasszizmusnak, mint más védettebb csoportok.

  • User
   Dátum: 2023. január 17., 10:11
   ÉRTÉKELÉS: 5

   A hebdós vagányok mielőtt kiadták volna azokat a karikatúrákat meg kellett volna nézniük a Kígyótojás c. filmet.Meggondolták volna magukat ,mindenből és mindenkiből nem lehet gúnyt űzni.Főleg fanatikus egyénekkel szembe.Utána lehet jajgatni de mit ér?

 • User
  Dátum: 2023. január 16., 20:18
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Soha nem érdekelt senki testtömege, kinézete, fizikai állapota, de a múltkor mikor egy hölgy egyedül két ülést foglalt el a buszon és még igy sem tudtam a folyosón úgy elmenni mellette, hogy ne érjek hozzà, azért elgondolkodtam. Nem tartok ott, hogy kövér disznót mondjak, de ne mondja nekem senki, hogy napi 2000 bevitt kalória eredményez egy fiatal nőnél 200 kilogrammot. Talan a víz hizlalja így meg?