Felhívás!

Mindenki külön gyűjtheti

A biológiai eredetű hulladékok külön kategóriában történő gyűjtése nem csupán Sepsiszentgyörgyön, hanem Európai Unió szintjén, így Romániában is kötelező. Sepsiszentgyörgyön október második felétől a város minden pontján lehetséges lesz a lebomló hulladékot külön gyűjteni. (Fontos tudni, hogy az EU-s irányelvek szerint vidéken ezt mindenki saját háza táján, komposztálással köteles megoldani, így ott nem vezetnek be külön gyűjtést az ilyen anyagok számára.)

„Jövő hét közepéig befejezzük Sepsiszentgyörgyön a bio hulladék számára elkülönített vedrek kiosztását. Nem kötelező azt használni, lehet mást is természetesen, ezt segítségnek szántuk, mert nem fér bele mindenkinek, hogy vegyen most egy külön vedret erre a célra” – fogalmazott Máthé László igazgató.

Korábban többen is jelezték, hogy a tömbházak lakói nem figyelnek kellőképp arra, hogy lebomló anyagoknak szánt kukába csak bio kerüljön, Máthé László azonban optimista: „Az első pillanatokban, amikor a szelektív gyűjtést elkezdtük, szintén felmerültek ilyen gondok. Időbe került, hogy a szelektív anyag ennyire tiszta legyen, úgy gondolom, hogy most is hasonló a helyzet, de az emberek jól reagálnak rá. Az állomás környékén például további gyűjtőedényeket kellett elhelyezzünk, olyan hamar megtelt.”

Sepsiszentgyörgyön a TEGA a Kovászna Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Egyesülettel, az ADI SIMD támogatásával 3200 háztartásnak adott át helyi zöld hulladékból készített virágföldet. A cég illetékesei felhívják azok figyelmét, akik sepsiszentgyörgyi magánházban laknak, és nem tartózkodtak otthon abban az időpontban, amikor a virágföldet osztották, hogy átvehetik a TEGA hulladékudvarában, az Energia utca 2. szám alatt hétköznapon 8 és 20 óra közt. Azok a tömbházlakók, akik a bio hulladéknak szánt vedret nem tudták átvenni, megtehetik a TEGA Ág utcai (azaz piaci) székhelyén hétköznap 15 óráig.

TEGA Rt. – sajtóiroda

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.