Felhívás!

Megalapozatlan feljelentés

Megalapozatlannak találta és lezárta a Sepsiszentgyörgyi Bíróság mellett működő ügyészség a kürtőskalács eredetét bemutató honlap ügyét, elutasítva ezáltal Hantz Péter Béla feljelentését. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke ellen Hantz Péter Béla 2017 decemberében tett bűnügyi feljelentést, hogy szellemi tulajdonát elsajátították, és jogtalanul használják a kürtőskalács népszerűsítésére létrehozott honlap tartalmát, amelynek ő a szerzője.

2014-ben a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület egy, a kürtőskalács eredetéről szóló tanulmány elkészítésére kérte fel Hantz Péter Bélát, aki szabad használatra átadta a szöveget és a fotóanyagot is, a tanulmány anyagát pedig több nyelven megjelenő szórólapban és könyvben fel is használták. Az egyesület azért vásárolta meg a tanulmányt, hogy minél szélesebb körben, több nyelven népszerűsítsék a kürtőskalácsot. A turisztikai egyesület ezt az anyagot a későbbiekben is használta és használni is fogja, hiszen a szerződés értelmében ki is fizették a termék ellenértékét.

A www.kurtos.eu honlapon is ugyanaz az anyag szerepelt, ennek a weboldalnak Hantz Péter Béla a tulajdonosa. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a további promoválás érdekében a Bethlen Gábor Alaptól pályázott támogatásra. A pályázati pénzből többek között egy új honlapot, a kurtos.info című weboldalt hozták létre. Az új honlap tartalmához a 2014-ben kötött szerződés alapján ugyanazt a tanulmányt használták fel. Hantz Péter Béla ezt sérelmezte, és szellemi tulajdonának ellopásáért jelentette fel Tamás Sándort, Kovászna Megye Tanácsának elnökét. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a félreértések elkerülése végett a Bethlen Gábor Alapnak visszautalta a pályázati pénzt, és lezárta a honlapot.

Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.