Felhívás!

Lehet igényelni szociális lakásokat

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közösségi Támogatási Igazgatósága felhívja a lakosok figyelmét, hogy június 30-ig lehet benyújtani a Sepsiszentgyörgy területén lévő szociális lakásokra vonatkozó kérelmeket.

Kizárólag sepsiszentgyörgyi lakosok igényelhetnek szociális lakásokat a város területén. Az iratcsomókat a Közösségi Támogatási Igazgatóság Erege utca 19. számú székhelyén kell benyújtani, és a következőket kell tartalmaznia: kitöltött kérelem, személyi igazolvány vagy születési bizonyítvány másolata, jövedelmet igazoló bizonylat, házassági bizonyítvány, válási okirat vagy halotti bizonyítvány (helyzettől függően), esetenként nyugdíjazási határozat, fogyatékosságot bizonyító okirat, valamint közjegyző által kiállított nyilatkozat, amelyik tartalmazza, hogy az igénylőnek az utóbbi 10 évben nem szerepelt lakás a nevén.

A szociális tömbházak lakosainak helyzetét évente újraértékelik, akik pedig megfelelnek a helyi tanács által előírt kritériumoknak, lehetőségük van meghosszabbítani a szerződésüket. Egy, a rendkívüli állapot előtti, februárban történt helyzet miatt az önkormányzat hat olyan családot készült kilakoltatni, akik lakbér és fenntartási adósságokat halmoztak fel, több tíz családnak pedig nem hosszabbítják meg a szerződését. Az Oltmező utcában található szociális tömbházakban 138 erre a célra kialakított lakást tartanak nyilván, azonban több itt lakó család is kiutazott külföldre, így ezeket az üres lakásokat újra szét fogják osztani azok között, akiknek hajlékra van szükségük.

A helyi tanács szabályzata alapján azon lakóknak, akik hiányos iratcsomót tettek le és nem tettek eleget a fizetési kötelezettségeiknek, nem hosszabbítják meg a szerződésüket. A helyi hatóságok elkezdhetik azoknak a személyeknek a kilakoltatását, akik három egymást követő hónapon keresztül nem fizettek lakbért, közköltséget vagy áramot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.