Felhívás!

Leendő egyetemisták figyelmébe!

A kolozsvári felsőoktatási intézmények alapképzésén első évüket kezdő magyar diákok számára hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kolozsvári Egyetemi Programja. Az egyetemi tanulmányok mellett végezhető ingyenes program célja, hogy felkarolja a legkiválóbb tanulókat és szakmailag kiemelkedő, vezetői tapasztalatokkal rendelkező, idegen nyelvet jól beszélő fiatalokat képezzen. A hároméves programra szeptember 23-ig várják az érdeklődők jelentkezését.

A program olyan elméleti és gyakorlati ismeretekkel vértezi fel a diákokat, amelyeknek köszönhetően magabiztos tudással rendelkezhetnek saját szakterületükön és felsőoktatási tanulmányaik befejeztével előnnyel indulhatnak a munkaerőpiacon. Az oktatás magyar nyelven zajlik az MCC kolozsvári központjában, a képzést elvégző hallgatók a harmadik év végén MCC-s diplomát kapnak.

A térítésmentes képzést projektmunkák, gyakorlati feladatok, folyamatos mentorálás, valamint ingyenes román és angol nyelvoktatás kísérik. A Kolozsvári Egyetemi Programhoz egy szakmai jelentkezési anyag összeállításával lehet csatlakozni. Ezt követően online felvételi vár a jelentkezőkre, ahol meg kell mutatniuk prezentációs képességeiket, részt kell venniük egy képességfelmérő beszélgetésen, valamint egy logikai és szókincsteszten is. Amennyiben a vírushelyzet szükségessé teszi, a képzés távoktatásos formában valósul meg. Rovábbi információk az mcc-kolozsvar.ro honlapon.

A Mathias Corvinus Collegium olyan tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig.

Zétényi Blanka, BRD Communications tanácsadó

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.