Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Lassan, de halad Bodzaforduló

Az árak nagy léptékű növekedése, illetve egy kivitelező, amely nem dolgozott – ezek a tényezők nehezítik Bodzafordulón a víz- és szennyvízhálózat fejlesztését.

„Tavaly elégedetten vettük tudomásul, hogy a POS-ból kimaradt 400 méter csatorna cseréje is megoldódik az idén. Nem így történt, hiszen a kivitelező 12 hónap alatt sem kezdett semmit a munkálattal. Mintha el lenne átkozva az a szakasz, hogy ilyen nehezen haladunk, nem volt mit tennünk, szerződést kellett bontsunk, és újabb licitet kiírtunk” – fogalmazott Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. vezérigazgatója a Bodzafordulón zajló munkálatokkal kapcsolatban.

Az igazgató ugyanakkor elmondta: Bodzafordulón az ivóvízellátáshoz szükséges, új pumpaállomást is üzembe helyezték, amely modern és minden technikai, egészségügyi szabványnak is eleget tesz.

Bodzaforduló központjában is elkezdődik egy munkálat a Mihai Viteazul utcában, ahol egy 500 méteres szakaszon fektetnek le új vezetéket. „A munkálatban az az érdekes, hogy az anyagi fedezetét Bodzaforduló Önkormányzata és a Közüzemek Rt. közösen állják, egyrészt az önkormányzatok által befizetett tőkenövelésből, másrészt az idén elfogadott fejlesztési alapból: az összeg nagyjából a város félévi fogyasztásából befolyó pénzt jelenti. A munkálat azért is fontos, mert az önkormányzat ki szeretné javítani az érintett szakaszt, ehhez először a vízhálózatot kell rendezni. Ebben a kérdésben sem kellene különösebb akadály előtt álljunk, bár lévén, hogy ez az utca egyben országút, a CNADR engedélyére is szükségünk van a munkálatok elkezdéséhez, amely reményeink szerint hamar érkezik majd meg – szeretnénk, ha a munkálat a tél beállta előtt le lenne zárva” – mondta el Kozsokár.

(Közüzemek Rt. sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük