Felhívás!

Középiskolásoknak szerveztek tábort

Augusztus 18–20. között Szamosújváron Gyümölcsöző kalandok, kalandozó gyümölcsök címmel csapatépítő tábort szervezett ötven diák számára a Mathias Corvinus Collegium (MCC) erdélyi Középiskolás Programja (e-KP). A tábor célja az volt, hogy a tavaszi kampány során a képzésbe felvett új diákok élménydús programok révén megismerkedjenek egymással, és egy csapatként kezdjék meg az új tanévet.

A résztvevők két szakmai programra nevezhettek be, a tábor második napján Tamás Borbála, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Alkalmazott Pszichológia Intézete tanársegédje Hogyan legyen a boldogság illúziója a saját valóságunk? Belső motiváció másként címen tartott előadást. Ezt követően Fugel Edina, az MCC erdélyi szakmai tevékenységért felelős igazgatójának interaktív műhelymunkát vezetett, amely során a diákok megtanulták a motivációs levél fő elemeit, és csoportokban elkészítették sajátjaikat is egy KP-túra jelentkezésre.

„Az e-KP kiemelt célja, hogy a középiskolai oktatást kiegészítő, magas színvonalú szakmai programokat nyújtson a résztvevő diákoknak. Mindezek fényében nagy hangsúlyt fektetünk olyan rendezvények szervezésére is, amelyek a közösségépítést szorgalmazzák” – hangsúlyozta Zsiga Karola, az erdélyi Középiskolás Program koordinátora.

Az erdélyi Középiskolás Program 2013-ban kezdte el működését kolozsvári és székelyudvarhelyi központokkal, 2021 szeptemberétől pedig a következő városokban is jelen lesz oktatási tevékenységgel: Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Szatmárnémeti. Augusztus 23–29. között pótfelvételi zajlott, minden olyan érdeklődő jelentkezését várták, aki tanévkezdés előtt szeretett volna csatlakozni az MCC közösségéhez.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.