Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kolozsváron ünnepelt a Sapientia

Idén is megszervezte a már hagyományossá vált Egyetem Napja eseményt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem szombaton, október 1-jén a Kolozsvári Kar Hunyadi Mátyás dísztermében. Az esemény keretében beszédet mondott Tonk Márton rektor, Kató Béla püspök, a Sapientia Alapítvány Kuratóriumának elnöke, valamint Hankó Balázs helyettes államtitkár, a Kulturális és Innovációs Minisztérium képviselője.

Bocskai-díjat vehetett át Brendus Réka, a magyarországi Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, tiszteletbeli professzori kinevezésben részesült Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, valamint Buglya Sándor Balázs Béla-díjas rendező, és együttműködési, illetve Makovecz-szerződést kötött a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Sapientia EMTE. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem október 3-án nyitotta meg kapuit, és a 2012-es intézményi akkreditációt követően a szenátus elhatározta, hogy az első tanévnyitó évfordulóját az Egyetem Napjává nyilvánítja, és hagyományteremtő céllal minden évben megünnepeli.

„A most megkezdett tanév sem lesz mentes a kihívásoktól, de ezt is könnyedén fogjuk venni, ahogyan eddig is a közösség erejével átküzdöttük magunkat a felmerülő akadályokon, segíteni fog az az erő, amit az akadémiai közösség köreiben sapis szellemként emlegetünk. Tovább fogunk haladni a fejlesztések és a fejlődés útján” – hangsúlyozta beszédében Tonk Márton rektor. Kató Béla püspök, a Sapientia Alapítvány Kuratóriumának elnöke elmondta, „a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem fennállásának ideje alatt olyan törzzsé tudott válni, amely a tudást anyanyelven közvetíti a hallgatóinak. Az ide felvételizők megtapasztalhatták, hogy igazi társakkal lehet csak teljes életet élni”.

(Sapientia-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük