Képzés Illyefalván

A magyarországi Pető András Főiskola szakemberei konduktor-alapképzést indítanak az illyefalvi Kida Központban.

Szeretnél-e minden nap csodát tenni? Mozgásukban korlátozott embereket mozgásra bírni? Részt venni egy teljes életvitelt átformáló munkában? El tudod-e fogadni a sérült gyermeket is úgy, ahogy született – meglátni benne annak a lehetőségét, hogy mi mindent lehet még kihozni belőle? Élethivatásodnak tartod-e a mozgássérült személyek nevelését, a teljes emberi életre való felkészítésüket? Ha igen, akkor jelentkezz az illyefalvi Kida Központban a szeptemberben induló első erdélyi konduktor-alapképzésre, amelyet a budapesti Pető András Főiskola szakemberei tartanak.

Dr. Pető András az 1940-es években hozta létre a konduktív pedagógiai módszert. A konduktív pedagógia elsősorban azokkal a központi idegrendszeri sérültekkel foglalkozik, akiknél szülés közben oxigénhiányos állapot lépett fel, vagy később, gyermek-, illetve felnőttkorban ért károsodás: stroke, Parkinson-kór, sclerosis multiplex. A módszer alapgondolata, hogy a központi idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépítésének lehetőségével, amelyek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók.

A képzés sajátossága, hogy egyidejűleg valósul meg az oktatás, illetve a sérült gyermekek és felnőttek rehabilitációja a komplex konduktív nevelési rendszerben. Elsősorban óvodapedagógusi vagy tanítói oklevéllel rendelkező szakemberek jelentkezését várjuk. Érdeklődni a 0724.266.020-as telefonszámon lehet.

Kató Ibolya, a Kida Központ vezetője

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.