Kedvezmények a szentgyörgyi adófizetők számára

Kilencszázalékos kedvezményben részesülnek azok a sepsiszentgyörgyi adófizetők, akik 2019. március 31-ig előzetesen kifizetik az egész évi épület-, terület- és/vagy a szállítóeszközök utáni adójukat. Adókötelesek a teljes 2019-es évre mindazon személyek, akik 2018. december 31-én épület, terület vagy a forgalomba bejegyzett vagy nyilvántartásba vett gépjármű volt a tulajdonában.

A 2019-es évre befizetendő helyi adók és illetékek értéke az infláció 1,3 százalékos mértékével növekedett a tavalyi évhez képest. Az adófizetők kötelesek 30 napon belül adónyilatkozatot benyújtani minden olyan esetben, ami módosítaná az aktuális évre megállapított befizetendő adók vagy illetékek értékét.

Az idei évben a helyi adók és illetékek befizetésének határideje március 31-e, valamint szeptember 30-a. A határidő lejárta után, a befizetendő összeg értéke havonta 1 százalékkal növekszik. A késedelmi kamat számítása a lejárati határidőt követő naptól a hátralék kifizetésének napjáig tart.

Azon személyek, akik az adótörvényköny, illetve a helyi tanács határozata értelmében különféle felmentésekben részesülnek (pl. nyugdíjasok, háborús veteránok, ezek özvegyei, súlyos fogyatékkal élő személyek és a súlyos fogyatékkal élő kiskorú személyek hozzátartozói) kötelesek a jogosultságot igazoló okiratokat március 31-ig felmutatni a közpénzügyi igazgatóságon. Az adófizetőknek lehetőségük van nyilatkozat vagy bármilyen más bizonyító okirat elektronikus formában való közlésére a taxeimpozitelocale@sepsi.ro címen is. Csak azon jogi személyek élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik rendelkeznek elektronikus aláírással.

Ugyanakkor felhívjuk a lakosság figyelmét az online befizetés, illetve a pénzügyi helyzet konzultálásának lehetőségére, amely az Országos Elektronikus Fizetési Rendszer (www.ghiseul.ro) által érhető el, valamint az e-banking rendszeren keresztül megvalósítható befizetésekre.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.