Jöttünk, láttunk, győztünk Európában

Erősítettek a magyar fiatalok az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetében: a Magyar Ifjúsági Értekezlet részéről Ambrus Zsombort, a MIÉRT külügyi kabinet-vezetőjét alelnökké választották.

November 2 és 5 között zajlott az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének (YEPP) tisztújító kongresszusa Athénban. A 14 tagú elnökségbe Ambrus Zsombor, a MIÉRT külügyekért felelős alelnöke mellett Magyar Ágnest, a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének tagját is beválasztották. A kongresszus ugyanakkor teljes bizalmat szavazott a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának, a szervezet ezzel a YEPP teljes jogú tagjává vált.
Ambrus Zsombor YEPP-alelnök úgy fogalmazott: „A MIÉRT besztercei küldöttgyűlésén elfogadtunk egy politikai programot, amelyben külön fejezetet szenteltünk a nemzetközi érdekképviselet megerősítésének. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy az erdélyi magyar fiatalokat képviselhetem Európa legnagyobb ifjúsági szervezetének vezetőségében.”
Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke kiemelte: „Bebizonyítottuk újra, hogy bár az európai ifjúságpolitika palettáján kis szervezet vagyunk, kellő kitartással és munkával kiváló eredményeket tudunk elérni. Ambrus Zsombor a YEPP vezetőségében hallatni fogja az erdélyi fiatalok hangját, és meggyőződésem, hogy az Európai Unió szintjén az erdélyi magyar fiatalok helyzete kiemelt figyelmet fog kapni.” A MIÉRT-elnök hozzátette: kettős győzelem ez, hiszen erősödött a magyar fiatalok képviselete is, ezzel pedig immáron négy magyar szervezet képviseli a magyar fiatalok érdekeit.
A kongresszuson 35 országból több mint 240 fiatal vett részt, továbbá olyan fontos európai politikusok, mint Alexander Stubb, Manfred Weber vagy Kyriakos Mitsotakis. A MIÉRT-et Oltean Csongor, Ambrus Zsombor és Frunda Csenge, a szervezet jogi ügyekért felelős alelnöke képviselte.
(MIÉRT-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.