Felhívás!

Jól vizsgázott a Sapientia EMTE az online felvételin!

Sikeresnek bizonyult az első online felvételi iratkozás a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. Az intézmény mindhárom karán jelentős mértékben növekedett a képzések iránti érdeklődés a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az alap- és mesterképzéses szakokra összesen 1223-an jelentkeztek.

A Csíkszeredai Karon alap- és mesterképzésen 18 szakot hirdettek meg, a legkeresettebb szakoknak idén is a gazdasági informatika, könyvelés és marketing bizonyultak, a tandíjmentes helyekre kétszeres volt a túljelentkezés. A mérnöki képzések iránt is nagyobb érdeklődés mutatkozott, legnépszerűbbnek a génsebészet szak számított. A humántudományokhoz kapcsolódó szakok esetében különösen a román-angol szakon volt versengés a tandíjmentes helyekért. Az eredményesen felvételizettek 2020. július 28–31. közötti időszakban foglalhatják el a helyeiket. A fennmaradt helyekre ősszel, 2020. szeptember 2–8. között hirdetnek online, díjmentes felvételit.

A Kolozsvári Kar öt alap- és két mesterképzésen hirdetett helyeket idén nyáron, összesen 165-en iratkoztak be. A filmművészet, fotóművészet, média alapszakon már be is teltek a helyek, a 2020 őszén induló táncművészet alapképzés népszerűségének bizonyítéka pedig a kétszeres túljelentkezés, így erre a szakra is csak jövőre iratkozhat, aki lemaradt. A filmtudomány mesterképzésre csak ősszel hirdetnek helyeket.

A Marosvásárhelyi Karra idén a 13 alapképzési és 4 mesteri szakra 667-en jelentkeztek, a tandíjmentes alapképzési helyek 100 százalékban vannak betöltve. Legkeresettebbek a kommunikáció és közkapcsolatok, informatika, valamint fordító és tolmács szakok voltak, ahol többszörös volt a túljelentkezés. Növekedett az érdeklődés a mérnöki szakok iránt, és jobb lábbal indult az új erdőmérnöki képzés a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban. A fennmaradt helyekre a beiratkozás 2020. szeptember 4–7. között online, díjmentesen történik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.