Jogosítvány a jövőhöz

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány negyedik alkalommal hirdette meg a Jogosítvány a jövőhöz társadalmi felelősségvállalási programot, nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok számára, a jogosítvány megszerzésével járó költségek (sofőriskola és járulékos költségek) fedezésére.

Január 25-ig pályázhatnak olyan hátrányos helyzetű fiatalok, akiknek munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz programban 17–25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktor, trolibusz és villamos hajtási engedélyt is. A támogatás összértéke 75 ezer lej.

A program három kiírásában eddig 48 fiatalnak sikerült megszerezni a jogosítványt: 41 személy B kategóriás, 6 személy C kategóriás, 1 személy pedig B kategóriás – fogyatékkal élők számára adaptált gépkocsira tette le sikeresen a vizsgát. További 41 kedvezményezett a tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

A programmal és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.