Felhívás!

Jelentkezési határidő: január 21.

Hetedik alkalommal írt ki pályázatot A Közösségért Alapítvány a MOL Románia anyagi támogatásával. A szervezet hátrányos helyzetben lévő fiatalok számára teszi lehetővé hajtási jogosítvány megszervezését.

 

A Közösségért Alapítvány kifizeti a sofőriskolát szerény anyagi körülmények között élő fiataloknak, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a hajtási engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében. Pályázhatnak 18–25 éves fiatalok, B, C, D kategóriájú – beleértve traktor, trolibusz és villamos – gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez.

A pályázatokat postán vagy online lehet benyújtani. Az egyszerű jelentkezési űrlaphoz öt iratot kell mellékelni: motivációs levelet, szociális helyzetfelmérést, mentor támogató nyilatkozatát, árajánlatot egy sofőriskolától, iskolai/tanulmányi igazolást. További két irat előnyt jelent: munkáltatói igazolás, illetve egy civil szervezet vagy állami intézmény támogató nyilatkozata.

Részletek és jelentkezési űrlap: https://pentrucomunitate.ro/hu/jogositvany. A program eddigi öt kiírásában összesen 117 fiatal vizsgázott sikeresen B, C kategóriára, valamint átalakított személygépkocsira és mezőgazdasági vontatóra, további 32 fiatal pedig tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül. Kovászna megyéből 15 fiatal nyert támogatást, közülük tíz sikeresen vizsgázott, hárman pedig tanulnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.