Felhívás!

Izlandi vendégeket fogadtak

A sepsiszentgyörgyi Turulmadár Ifjúsági Iroda november 18–21. között vendégül látta az izlandi SEEDS egyesület két tagját, Oscar Uscateguit, az egyesület vezetőjét és Tina Mavricot, az egyesület önkéntesét.

A háromnapos találkozó azzal a céllal jött létre, hogy megalapozza a két egyesület közötti hosszútávú együttműködési stratégiát, megtalálva a közös érdeklődési területeket, valamint a tanulási felületeket. A találkozó előkészítője egy jövőbeni közös pályázat kidolgozására, amelynek célja az önkéntesség, a környezettudatosság, a non-formális oktatási programok fejlesztése. A találkozó során a szervezetek munkatársai és önkéntesei bemutatták egymásnak az egyesületek programjait, jövőbeli terveit.

A Turulmadár Ifjúsági Iroda részéről Gheorghiță Raymond, Gajdó Ödön, Máté János, Furus Levente és Oláh Kata fogadta az izlandiakat, valamint itt tartózkodásuk során az izlandiak megismerték a kovásznai és kézdivásárhelyi önkéntes csapatok tagjait is, illetve közösen ellátogattak a zabolai Mikes-kastélyba, a Vargyas-szorosba, megmutatva azokat a helyszíneket, ahol tevékenykedik a Turulmadár-egyesület csapata.

A projektet az Active Citizens Fund Románia program támogatta, melyet az Izland, Lichtenstein és Norvégia által fenntartott EGT Alap és Norvég Alap finanszíroz.

(Turulmadár-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.