Felhívás!

Hogy világos legyen a fa útja

A Holzindustrie Schweighofer Brassóban szervezett közvitaszerű eszmecserét a faanyag-közbeszerzésről és ennek a tevékenységnek a kockázatmentéssé tételéről. A sorrendben hatodik nyilvános tanácskozáson a több mint 130 résztvevő között képviseltették magukat gazdasági társaságok, közintézmények, fakitermelő, szállító és feldolgozó cégek, továbbá magánerdészetek, állami erdészeti igazgatóságok, kereskedelmi kamarák, akadémikusok és a faipari ágazat más szereplői.

Dan Bancu, a Holzindustrie Schweighofer Románia társaság vezérigazgatója kijelentette: „Válaszolunk a civil társadalom kérdéseire, amelyek az utóbbi években megfogalmazódtak. Kifejlesztettünk egy összetett és aprólékos due diligence – azaz cégátvilágítási – rendszert. Kiképeztünk egy megfelelő és nagyon jól felkészült csapatot. Bevezettük a Timflow nyomkövető rendszert, és dolgozunk annak fejlesztésén, kiterjesztésén, hogy a mi gyárainkba szállított fa teljes mennyiségét ellenőrizni lehessen a kiindulási helytől kezdve, akkor is, ha a faanyag útközben raktárakon halad át.”

A Holzindustrie Schweighofer képviselői a brassói találkozón bemutatták a faanyag beszerzésére és beszállítására vonatkozó politikájukat, valamint azokat az intézkedéseket, amelyeket az előző közviták óta életbe ültettek, például a felügyeleti láncolat tanúsítványára, a due diligence elvű gondosságra, a farönkök Timflow- és GPS-rendszerű nyomkövetésére vonatkozó tudnivalókat. Lucian Filigean, a Holzindustrie Schweighofer szászsebesi kirendeltségének megfelelési és ellenőrzési tisztségviselője elmondta, a szállítók óhajait meghallgatva döntöttek úgy, hogy 2018. március 1-jétől a cég fedezi a Timflow nyomkövető rendszer költségeit. A nagyvállalat tevékenységével és a faipar fejlődésével kapcsolatos nyilvános tanácskozásoknak lesz folytatása.

HS-közlemény

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.