History is Our Story

Sepsiszentgyörgyi filmvetítésen és beszélgetésen is bemutatja a Kastély Erdélyben program a History is Our Story című interaktív webdokumentumfilmet január 30-án 16:30-tól a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban. A film mind a dokumentumfilm művészi nyelvét, mind multimédiás eszközöket felhasználva lehetővé teszi, hogy a néző/felhasználó interaktív módon fedezze fel magának a kastélyokat és a bennük rejlő történeteket.

A találkozón levetítik az interaktív webdokumentumfilm fő vezérfonalát, és bemutatják az interaktív webes felületet. Ezt beszélgetés követi az alkotók közül Felméri Cecília rendezővel és Balázsi-Pál Ágnes producerrel, valamint meghívottaikkal: Tamás Sándorral, Kovászna Megye Tanácsának elnökével, Gregor Roy-Chowdhuryvel, a zabolai Mikes-birtok tulajdonosával, Rácz Lillával, az olaszteleki Daniel-kastély tulajdonosával és Fodor István oltszemi polgármesterrel. Moderál B. Szabó Zsolt újságíró.

A History is Our Story interaktív webdokumentumfilm a historyisourstory.ro címen is megtekinthető, a PONT Csoport által koordinált Kastély Erdélyben program keretében készült. A filmet Felméri Cecília rendezte, a koncepció és a forgatókönyv Balázsi-Pál Ágnes, Felméri Cecília és Porcsalmi Balázs munkája. A webes felület elkészítését Fülöp Lóránd, az arculat megtervezését Porcsalmi Balázs koordinálta.

A webdokumentumfilm három erdélyi kastély – a bonyhai Bethlen-kastély, az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastély és az erzsébetvárosi Apafi-kastély – történetén, valamint kastélytulajdonosokkal, szakértőkkel, adminisztrátorokkal készített interjúkon keresztül járja körül az erdélyi kastélyok helyzetét. Az interaktív felületen a felhasználó a fő vezérfonalat jelentő filmet is a saját ritmusában tekintheti meg, tetszése szerint olyan kitérőkkel – szöveges dokumentumokkal, képekkel, életrajzokkal megszakítva –, amelyek kiegészítik mind a videós formátumot, mind a tartalmat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.