„Hazánkért rendületlenül” – elkezdődött a 14. EMI-tábor

Megnyitotta kapuit a 14. EMI-tábor a gyergyószentmiklósi 4-es kilométernél. A szerda délben elrajtolt rendezvény a magyar kultúra értékei, hagyományai köré szervezett programmal, esténként koncertekkel, bulikkal és táncházakkal várja a résztvevőket. Az önkéntesekből álló szervezőcsapat az EMI-tábor első három kiadásának is otthont adó területen alakított ki új, fiatalos táborhelyet.
A programok tematikus sátrakban zajlanak, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző előadást, foglalkozást. Az Előadósátor szolgál a történelmi és a közéleti, aktuálpolitikai előadások helyszíneként. Az előadók között olyan neves szakembereket találunk, mint Raffay Ernő és Vincze Gábor történészek, Babucs Zoltán hadtörténész, Wittner Mária 1956-os szabadságharcos, illetve további közismert politikai és közszereplők is jelen lesznek.
Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak országos elnöke, a 14. EMI-tábor főszervezője kiemelte, hogy a tábor fő célja a fiatalok magyarságtudatának erősítése, ismereteik bővítése, és ezáltal hiánypótló a rendezvény. „Az idei tábor szervezése nehezen indult, a vártnál több akadály gördült elénk, de a talpraesett és rendíthetetlen szervezőcsapatnak köszönhetően jól haladtunk a munkálatokkal. Amint látható, a tábor területe kiépítve és színes programmal várja a résztvevőket, hogy idén is megtapasztaljuk az összetartozás érzését” – tette hozzá a főszervező.
Esténként a színpadon népszerű zenekarok váltják egymást, fellépnek többek között: P. Box, Zorall, Szkítia, Road, Alvin és a Mókusok, Dalriada, Beatrice, Romantikus Erőszak, Hungarica, Moby Dick.
A részletes program és a táborral kapcsolatos tudnivalók megtalálhatóak a www.emitabor.hu honlapon és az EMI-tábor hivatalos Facebook-oldalon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.