Felhívás!

Gyümölcsöző munka

Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete elégedetten összesített: egy polgármester és 106 tanácsosnő-jelölt indul az idei helyhatósági választásokon a megyében. Ezzel a jelenlegi kilencről tizenhárom százalékra emelkedhet az RMDSZ-es hölgy önkormányzati képviselők aránya a Kovászna megyei közigazgatási egységekben.

Érdemes a közösségért dolgozni, vonták le a következtetést a hölgyek azon a sepsiszentgyörgyi találkozón, amelyen szó volt az eddigi nőszervezetes munka kiértékelésről, jövőtervezéséről, a nők közéleti szerepvállalásának fontosságáról. A találkozón Ájgel Ágnes, a szervezet megyei elnöke ismertette a jelölés utáni tapasztalatokat: sok munka, sok egyeztetés van a hátuk mögött, de úgy érzik, hogy a nők szerepe és feladatköre kezd megerősödni a helyi közösségek életében és a döntéshozatalban egyaránt.

„Örvendetes, hogy a megyei tanácsosi listán most négy hölgyjelölt van, a testület RMDSZ-frakciójában eddig egy tanácsos nő tevékenykedett. Erdélyi viszonylatban is kimagaslóan teljesítette a nők arányát Sepsiszentgyörgy, az jó Bardoc, Barót, Előpatak, Gidófalva, Kommandó, Kovászna, Málnás település listái esetében is. Ebben az évben a málnási önkormányzati vezető, Szotyori Angéla a szövetség színeiben indul. Köszönet a helyi és megyei elöljáróknak azért, hogy van bennük nyitottság és partnerként fogadták a Nőszervezet képviselőit, kiválóan dolgoztunk együtt Tamás Sándor tanácselnökkel és a megye két alelnökével is, Henning Lászlóval és Grüman Róberttel, akárcsak a megye polgármestereivel” – hangsúlyozta Ájgel Ágnes.

Horváth Anna, az RMDSZ Nőszervezetének önkormányzatokért felelős alelnöke a megbeszélésen kiemelte, az elkövetkező négy évben a hangsúlyosabb női jelenlét által családbarátabb önkormányzataink, emberközelibb érdekképviseletünk lesz.
(sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.