A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Értékeink négy határon át

Az általános iskolák 5–8. osztályos diákjainak Négy határon át címmel hirdet értékeink témában vetélkedőt a Kovászna Megyei Értéktár Bizottság, közösen az Erdélyi Értéktár Bizottsággal, az NMI Művelődési Intézettel és a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal alapítóival.

Az Erdélyben, Muravidéken, Vajdaságban és Felvidéken megszervezendő interaktív, honismereti, többfordulós vetélkedő célja a helyi értékek megismertetése és őrzése, valamint az értéktárak bővítése. A kezdeményezők ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a megmérettetés által közelebb hozzák a Kárpát-medencei határon túli értékeket, emlékhelyeket, személyiségeket.

Szeretettel ajánlják ezt a versenyt a háromszéki diákoknak, hiszen az elmúlt években meghirdetett, magyarországi értéktáras vetélkedőkön is jól bizonyítottak, díjakat hoztak haza. Ugyanakkor legalább ennyire fontos, hogy az ilyen versenyeknek az adott településen közösségépítő jellege van, a gyerekek lelkesedése, kíváncsisága a helyi értékek iránt a felnőtteket is megmozgatja, elindítja az értékmentés, értékmegőrzés útján. A most meghirdetett vetélkedő attól is izgalmas, hogy Erdély mellett Muravidék, Vajdaság és Felvidék is részt vesz, tehát meg lehet ismerni ezeket a régiókat is.

A vetélkedőre háromfős, 5–8. osztályos diákcsapatok felkészítő tanáraikkal együtt jelentkezhetnek 2018. november 4-ig az alábbi linken: csemadok.sk/intezet/palyazati-felhivas/negy-hataron-at/felhivas. Az első fordulóban virtuális feladatlapot kapnak a diákok, a második fordulóban időkorlátos online kvíz-játék lesz, a harmadik forduló feladata csapatonként három helyi érték feldolgozása. A regionális döntőt 2019. február végén tartják, az áprilisi Kárpát-medencei döntőre (várhatóan lakiteleki helyszínnel) régiónként 2–3 csapat juthat tovább.

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.