Felhívás!

Erdélyi mondavadászat

A Székelyföldi Legendárium az Élő Erdély Egyesület közreműködésével monda- és legendagyűjtő pályázatot hirdet V‒VIII., illetve IX–XIII. osztályos erdélyi diákok számára.

A pályázat célja a Székelyföldön kívüli erdélyi megyék bármely településéről származó, a településekhez vagy környékükhöz kapcsolódó magyar, román, szász vagy más nemzetiségűek körében élő legendák, mondák dokumentálása és bemutatása.

A versenyen való részvétel ingyenes. Kizárólag saját gyűjtéssel felkutatott, saját megfogalmazásban megírt alkotással lehet jelentkezni, az internetről begyűjtött vagy könyvekből kiírt legendákat nem áll módunkban elfogadni. A pályázaton való részvétel regisztrációhoz kötött, amelynek határideje március 31-e.

A pályamunkákat az palyazat@eloerdely.ro címre, illetve postán a következő címre várják: Asociaţia Transilvania Vie – Élő Erdély Egyesület, 530103 Csíkszereda, Mihai Eminescu utca 5. szám, Hargita megye.

A pályázatokat szakemberekből és a díjak felajánlóiból álló zsűri bírálja el. A beérkezett munkákat ugyanakkor közönségszavazáson, az Élő Erdély Egyesület Facebook-oldalán az olvasók is értékelik. Eredményhirdetés: április 15-én.

A legügyesebb mondavadászok értékes díjakban részesülnek (laptop, táblagép, fényképezőgép, képzőművészeti ajándékcsomag, pénzdíjak), illetve minden pályázó Legendárium ajándékcsomagot kap. A legjobb alkotások az Erdélyi Legendárium kiadványban jelennek meg. A legtöbb pályázatot beküldő iskola diákjai: 2018 tavaszán a szejkefürdői Legendárium Élményparkban tölthetnek el egy felejthetetlen napot.

A részletes tájékoztatója megtalálható az Élő Erdély Egyesület Facebook-oldalán. Érdeklődni a palyazat@eloerdely.ro e-mail-címen, vagy a 0745 274 525-ös telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.