Emberéleteket veszélyeztetnek a medvék

Benkő Erika képviselő szerdai, napirend előtti parlamenti felszólalásában a Kovászna megyében és főként Oltszemen emberéleteket fenyegető medveveszély elhárítására kérte fel az illetékes minisztert. A képviselő kifejtette, Kovászna megyében csodálatos és egyedi a természet, gazdag a vadállománya, csakhogy az utóbbi időben felborult az egyensúly a természet és ember között, megbomlott az együttélés harmóniája ember és nagyvad között.

„Kovászna megyében ma már nem lep meg senkit, hogy a medvék bejárnak a településekre, veszélyeztetve ezzel az emberek biztonságát. El tudják képzelni, milyen az, amikor kora reggel valaki kilép a kapuján, hogy dolgozni induljon, és szembetalálja magát egy medvével az utcán?” – tette fel a kérdést egy bikfalvi eset kapcsán képviselőtársainak Benkő Erika.

Hozzátette: elfogadhatatlan az is, hogy az oltszemi speciális igényű gyerekek számára fenntartott iskola udvarán szinte minden éjjel garázdálkodik a medve, a bentlakás ablakának nekiugorva megrémíti őket, emellett két lovat megölt, és egy juhot megmarcangolt az ott működő gazdasági udvarban. „Ötven gyerek van veszélyben, nekünk már nincs más eszközünk, hogy megvédjük őket; ha baleset történik, a minisztériumot terheli a felelősség”– idézte felszólalásában a képviselő Fodor Istvánt, Bodok község polgármesterét, aki szerint a szaktárcának a medve elszállítására vagy kilövésére kellene engedélyt adnia.
„Azt gondolom, nagyon fontos, hogy vigyázzunk a környezetre, védjük a természetet és a vadállományt, de ez nem történhet az emberek biztonságának kárára, és semmiképpen nem megengedhető, hogy medvék fenyegessék egy iskola udvarán a gyerekek épségét, mert az emberi élet megóvása a legfontosabb” – hangsúlyozta a képviselő.
(RMDSZ-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 8., 7:19
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Es az milyen Erika mikor kulfoldiek jonnek a megyenkbe es a medvevadaszati tilalom ellenere megengedi nekuk a megyet vezeto RMDSZ,hogy 20.000 euro fejeben medvet lojenek.Ket hete tortent a torjai erdokben.Neveket is adunk,ha nagyon erdekel benneteket a tema! Megjegyzem,hogy a torjai penzert kilott medve nem jart be a faluba es nem veszelyeztette senki eletet! Errol is tudositsd a bukaresti kollegaidat a parlamentbe,mert ha te nem teszed meg,akkor megtesszuk mi!