Elindult A nemzet háziorvosa pályázat!

Kilencedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra május 3-án a háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsét és megbecsülését erősítő pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt, folytatva a nemes versengés sokéves hagyományait. A pályázat neve megújult, koncepciója azonban változatlan: A nemzet háziorvosa megtisztelő címre a Kárpát-medencében dolgozó, magyar ajkú háziorvosok közül bárkit lehet jelölni.

Az elmúlt nyolc esztendő alatt több mint 1600 hazai és határon túli remek háziorvos és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük 160-an vehették át Az év praxisa a Kárpát-medencében kitüntető elismerést, 2019-től viszont A nemzet háziorvosa elnevezéssel indítják a programot. Idén is tíz magyarországi és tíz határon túli praxist díjaznak majd.

Immár kilencedik éve vesz részt a zsűri munkájában Dévai Endre, a nyerteseket évről évre nagy értékű EKG készülékkel megajándékozó Innomed Medical Zrt. elnöke. Az Innomed az elmúlt években ötvenmillió forinttal támogatta a határon túli egészségügyet, és sok százmillió forintot juttatott az anyaországi ellátórendszernek.

Az orvosokat elsősorban pácienseik ajánlhatják. Ugyanakkor várják az önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, alapítványok, iskolák, idős otthonok, egyházkerületek, szerkesztőségek ajánlásait is, hiszen a tavalyi nyertesek ajánlói között ott volt például Györe, Arló, Újszilvás, Sándorfalva polgármestere, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a nyírmihálydi és a marosvásárhelyi református lelkész, a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége, valamint a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is. A háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket idén is a www.evpraxisa.hu honlapon várják a szervezők szeptember 14-ig!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.