Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Családkonferencia Csíksomlyón

„Család, hol vagy? Legyetek egy testvériesebb világ magjai!” – Ferenc pápának ezt a családokhoz intézett kérdését, felhívását választottuk a szeptember 23-a és 25-e között megszervezésre kerülő őszi családkonferencia mottójának. A csíksomlyói Jakab Antal házban megszervezésre kerülő esemény az idén nyáron megrendezett Családok X. Világtalálkozójának tematikus meghosszabbítása szeretne lenni. Alapkérdése, hogy mit ajánl az Egyház a világtalálkozó után a házaspároknak, családoknak, és mit kíván a családpasztorációban dolgozóktól.

A családok római világtalálkozóján Romániát tizenkét házaspár képviselte, minden római- és görög katolikus egyházmegyéből egy-egy házaspár, család vehetett részt. A küldöttséget Pál József Csaba temesvári megyéspüspök, a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia (RKPK) családpasztorációs felelőse is elkísérte. A főpásztor vállalta, hogy a családkonferencián Családok római világtalálkozója után – itthon címmel tart előadást.

A konferencia házigazdája ft. Szénégető István családpasztorációs referens, marosvásárhely-remeteszegi plébános lesz, aki Család, hol vagy? Egy testvériesebb világ magjai című előadásával nyitja meg a rendezvényt. Szombaton és vasárnap Vál(t)ságdíj. Fejlődési lehetőségek a családban címmel dr. Homa Ildikó szociális testvér, klinikai szakpszichológus, Képernyőtudatos család címmel Lázár Csilla, a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum alapítója és vezetője, A család missziós szerepe az Egyházban és a társadalomban címmel Simó Irma csíkszeredai pszichológus, az Áradat Egyesület vezetője tart előadást.

Idén is szeretettel várjuk rendezvényünkre a jegyespárokat, házaspárokat, de a családok és a családpasztoráció iránt érdeklődő fiatalokat, családbarát papokat, kispapokat és szerzeteseket is. Regisztrálni a www.csalad.ro oldalon lehet.

Kertész Tibor és Marika

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.