Hirdetés
Hirdetés

Bió hulladékból virágföld

A TEGA a sepsiszentgyörgyi magánházaktól már jó ideje külön gyűjti a biológiailag lebomló hulladékokat. Ezt a lécfalvi hulladékfeldolgozót kezelő ECO-Bihor feldolgozza, mégpedig virágföldnek.

Számunkra egyértelmű, hogy a rendszer jól működik, ahogy az is egyértelmű, hogy ez a sepsiszentgyörgyiek nélkül nem működne. Erre a dologra emberek napi rendszerességgel odafigyelnek. Nekik szeretnénk megköszönni ezt a figyelmet, ezért minden sepsiszentgyörgyi magánházhoz adunk ajándékba egy zsák virágföldet a megyei hulladékgazdálkodási egyesület, az ADI SMID támogatásával, amelyet éppen az itteni lebomló anyagokból állítottak elő” – fogalmazott Máthé László, a TEGA Rt. vezetője.

A virágföldet október 5-től vehetik majd át a magánházak lakói, délutánonként, 16– 20 óra közt. Az akció a Jókai Mór, a József Attila, a Dózsa György, szemerjai református templom környékén kezdődik, majd folyamatosan jut el a város további pontjaiba. Azt, hogy éppen melyik környéken zajlik majd a tevékenység, a TEGA Rt. Facebook-oldalán lehet követni. Azok, akik valamilyen okból nem tudták átvenni a virágföldet, az Energia utca 2. alatt, a Hulladékudvarban bepótolhatják ezt (szintén 20 óráig).

Az augusztus 19-én elfogadott, 181-es számú, a nem veszélyes és lebomló hulladékok kezelését előíró törvény arra kötelezi a lakosságot, hogy a lebomló hulladékot külön gyűjtse a tömbházak esetében is. Ennek érdekében a TEGA piros címkével ellátott gyűjtőedényeket helyezett el a gyűjtőpontokon, illetve egy fedél nélküli vedret is ad, ingyenesen a tömbházlakóknak – természetesen bárki használhat más módszert a gyűjtésre. Az elkövetkezőkben az 1918. december 1., a Nagy György, a Grigore Bălan, az Olt, a Mikes Kelemen, a Csíki, a Híd utcák, illetve ezek környékén zajlik vederosztás.

TEGA-sajtóiroda

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük