Felhívás!

Beolvadásból jeles!

Az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezete – a MINTA – Beolvadásból jeles díjat adományoz Szilagyi Zoltan polgármesternek. (Az elöljáró neve közleményünkben nem helytelenül szerepel, mindössze megegyezik azzal, ahogyan Bihar község vezetője írja azt.)

A díj odaítélésére azért kerülhetett sor, mert Szilagyi a község bejárataihoz, a már meglévő, kétnyelvű helységnévtáblák mellé hatalmas, román címerrel és román nemzeti színekkel díszített, új helységnévtáblákat is kihelyeztetett. Emlékeztetünk: Bihar község egyike azon településeknek, ahol a magyar lakosság számaránya több mint 80%-os!

Sajnálatosnak és egyben elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az erdélyi és Kárpát-medencei magyarság szimbólumai folyamatos és módszeres támadásoknak vannak kitéve, az állami szintre emelt magyarellenességet pedig politikai programként hajtják végre Románia vezetői, miközben szabad szimbólumhasználatunkra vonatkozó jogainkat is folyamatosan korlátozzák. Ilyen körülmények között különösen visszatetsző, ha egy magyar többségű település vezetője – ügybuzgalomtól és megfelelési kényszertől hajtva – jobb román kíván lenni a legjobb románokhoz képest is, s román szimbólumokat helyez el, ha kell, ha nem ott is, ahol erre nincs szükség és tömegigény. Meggyőződésünk, hogy ez a fajta magatartás gyorsan és eredményesen vezet közösségünk asszimilációjához, mely ellen minden rendelkezésünkre álló eszközzel küzdeni fogunk.

A MINTA e mostani díj odaítélésével Szilagyi önfeladó és káros elöljárói magatartására kívánja felhívni a széles közvélemény figyelmét!

Brassai Hunor, a MINTA ifjúsági szervezet elnöke

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások