Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ázik a pince. De ki a hibás?

A Székely Hírmondó hasábjain megjelent egy panaszlevél Erdő Károly kézdivásárhelyi lakó tollából, amiben a Közüzemek Rt-t vonja felelősségre azért, mert otthonát elöntötte az nagy esőzések során keletkező víz. De ki a hibás?

Nem akartunk úgy reagálni az esetre, hogy ténylegesen nem járunk körbe minden lehetőséget. Kezdetben azt gondoltuk, hogy a kérdés összetett: talán több aknára lenne szükség a közelben, talán igaz, hogy a csövekkel van gond, előfordulhat, hogy a ház lennebb van, mint a vízelvezetés szempontjaiból kívánatos lenne. A lehetőségek szerint gyorsan igyekeztünk a kérdésre választ találni, hiszen pont annyira nem jó nekünk, ha az újságban felelősségre vonnak, mint a ház lakóinak, ha elönti őket a víz.

A választ hosszú keresés után találtuk meg az egyik nehezen elérhető részen, a csőben. Egy becsületesebb abrosznyi textil került a csatornába, onnan pedig a lezúduló nagy mennyiségű víz nem tudott továbbmenni: dugulás keletkezett, ami a víz elvonulásával megszűnt. Nem a háztulajdonos és nem is a szolgáltató a vétkes az ügyben, hanem a textil.

Ha már itt tartunk: sokadik esetben kell feltennünk a kérdést, hogy miért? Miért nem dobja valaki a kukába a szemetet, miért dobja a kanálisba? Egy nagy rongyról van szó, amiről egy kisgyerek is érti, hogy nem a WC-ben a helye. Sokszor mondjuk: a szemét a kukába kerüljön, a szennyvízbe lehetőleg törlőkendők se: ha sok van, az is dugulást okoz. Ha a szemetet dobjuk a kanálisba, valakinek baja lesz: elromlik az átemelő pumpa (hetente javítjuk azokat, pont textilhulladékok miatt), vagy valakinek az otthonát elönti a víz.

Kérjük a lakókat, ne tegyenek ilyent: a WC nem szemétkuka!

Közüzemek Rt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.