Hirdetés
Hirdetés

Ady Endre-ösztöndíj

Megjelent a pályázati felhívás az Ady Endre-ösztöndíjtámogatásra székelyföldi, tehetséges, ám anyagiakban korlátozott diákoknak.

Az idei tanévben is 87 kiemelkedően tehetséges, de korlátozott anyagi helyzetű gyermeknek nyújt támogatást a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SZTT). Az Ady Endre-ösztöndíjpályázaton elnyerhető ösztöndíj értéke 100.000 forint, melyre azon 6–12. osztályos diákok pályázhatnak, akik a romániai közoktatásban magyar nyelven tanulnak. A tanulók által ösztöndíjként elnyerhető támogatás 100.000 forintnak megfelelő lej/fő a 2020/2021-es tanévre. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása egyszeri banki átutalással történik. A pályázónak vállalnia kell, hogy pozitív döntés esetén, amennyiben nem rendelkezik bankszámlával, a saját vagy a szülő/gyám nevére szóló bankszámlát nyit, amelyre az ösztöndíj átutalásra kerül.

Jelen pályázat keretében az ösztöndíj a 2020/2021-es tanévre vonatkozik. A támogatás folyósításának várható időpontja: 2021. március. A pályázási határidő október 23. A pályázatot a Brassó, Bákó, Hargita, Kovászna és Maros megyék tanulói nyújthatják be mint magánszemélyek.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácshoz beérkezett pályázatok formai ellenőrzését és javasolt rangsorba állítását a Tanács felkérésére egy független szakmai bizottság végzi. Javaslataikat 2020. november 15.-ig továbbítják az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek. A pályázatok értékelése a benyújtott dokumentumok alapján történik. A pályázat eredményeiről való tájékoztatás elektronikus úton valósul meg, de az eredmény megtekinthető lesz a tanács weboldalán is.

Az SZTT weboldalán (www.tehetsegpont.ro) minden részlet fellelhető, az adatlap is innen tölthető le, de telefonon is szívesen nyújtanak eligazítást: 0744.616.449. A programot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatja.

(SZTT-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük