Felhívás!

A vidám szív a legjobb orvosság

Július utolsó napján tartottuk a júliusi Ikafalvi ifjúsági napot. A Dálnokból, Csernátonból és Sepsiszentgyörgyről érkező, valamint a helybeli résztvevőket Bardócz Csaba ikafalvi lelkipásztor köszöntötte egy, a Szentírásból vett gondolattal. „A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja” igét a fiatalok a náluk lévő eszközök segítségével kellett beazonosítsák. Az úgynevezett Z-generáció a rossz jel ellenére alig egy perc alatt megtalálta, hogy ez a gondolat a Példabeszédek 17. fejezete 22. versében található.

A nap első foglalkozása nyakkendőkötés volt, ahol minden résztvevő az ajándékba kapott nyakkendőn megtanulhatta, hogyan kell megkötni azt. E játékos összerázó után egy fotóverseny következett. Csoportkép készült tyúkkal, hagymával, istállóban, kapával, sáros gumicsizmával, különféle sírfeliratokkal, és egy olyan cicával, aminek a vállán egy virágszál van.

Ezt követően teremsport-vetélkedőkre, csocsó, surlató és kapura dobó megmérettetésre került sor, majd az ügyességi vetélkedők jöttek. A nap végén a kilenc vetélkedőszám összesítése után kiderült, hogy a legügyesebb csapat a dálnoki KRK, azaz a Képzeletbeli Rotációs Kapa csapat lett, a második az ikafalviakból álló Déká, a harmadik a többségében csernátoniakból álló Szöszik csapata lett. A díjkiosztás után a szeretetvendégséggel párhuzamosan a fotóversenyen elkészített fényképeket tekintettük meg.

Köszönjük Bardócz Tímea programfelelős, Bartos Brigitta, Csorba Eszter, Fetés Hanna, Dulló Zalán, Zágoni Hunor, Lukács Zsombor és Szilágyi-Nagy Zétény önkéntesek segítségét, valamint a magyar kormány által működtetett Bethlen Gábor Alap támogatását, akik lehetővé tették, hogy ez az esemény megvalósuljon.

 

Ikafalvi Református Egyház Sajtószolgálata

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.