A TEGA válaszol

Válaszolni szeretnénk a nagyborosnyói Kovács Márta olvasónak, aki a július 11-i lapszámban a 28 lejes hulladékszállítási díjról érdeklődik.
A TEGA Rt. mint minden vállalat, bérezési költségeket, fenntartási költségeket kell fizessen, és a hulladékszállító autókat is működtetni kell (karbantartási költségek, növekvő üzemanyag árak stb.). A másik kiadásunk, amiről kevesen tudnak, a lerakóra kerülő hulladék ára.
A vegyes hulladékokat – pelenkák, elszakadt ruhák, személyi higiéniai termékek, habszivacs és egyéb, nem újrahasznosítható anyagok –a lécfalvi lerakón tároljuk, ameddig az enyészet meg nem semmisíti őket. A lécfalvi lerakót azonban nem a TEGA működteti, hiszen a nagyváradi székhelyű ECOBihor nyerte meg ennek jogát. Az ide beérkező és az idők végezetéig tárolt hulladékot ők 77 lejes áron veszik át, tonnánként. Jövő év januárjától jó eséllyel további 80 lejes díj is hozzáadódik ehhez, tehát összesen 157 lejt kell majd tonnánként fizetni. Bár minden számlán szerepel a végösszeg, nyomatékosítani szeretnénk, hogy városon 9 lej, vidéken 7 lej a hulladékszállítás személyenkénti, havi költsége – amit havi 5 lejről kellett módosítanunk. Az olvasó által említett 28 lejes díj tehát két főre és két hónapra értendő, bár előfordulhat, hogy ezt egyszerre fizeti.
Az igazi kérdés persze az, hogy jövőre mennyivel lesz drágább, a januártól bevezetendő 80 lejes plusz költség következtében. A választ nem tudjuk még: sok múlik azon, hogy mennyi újrahasznosítható hulladék kerül a lerakóra. A szelektív válogatás lényege a költségek csökkentése is – a környezetszennyezés csökkenése mellett.
Hangsúlyozzuk, hogy a 70. életévüket betöltött, kis nyugdíjjal rendelkező személyek, valamint az újszülöttek számára biztosítunk árkedvezményt. Tájékoztatással szívesen szolgálunk a 0267.310.123-as telefonszámon.
A TEGA Rt. csapata

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.