Felhívás!

A szentgyörgyiek több mint háromnegyede befizette az adót

A Közpénzügyi Igazgatóság kimutatásai szerint június 30-ig a sepsiszentgyörgyi lakosok több mint 75 százaléka befizette az egész éves terület és épület utáni adóját. A lakók több mint 62 százaléka pedig a gépjármű utáni adóját is befizette.

A pontos számokat tekintve a természetes személyek az épületek után befizetendő adók 76,21 százalékát, a területek utáni adók 77,31 százalékát, valamint a járművek után fizetendő összegek 62,38 százalékát fizették be. A jogi személyek esetében, a kimutatás szerint az épületek utáni adók 63,14 százaléka, a területek utáni adók 60,22 százaléka, míg a járművek utáni adók 58,62 százaléka lett befizetve.

Az épület-, terület- és szállítóeszközök utáni adók és illetékek kifizetésének határidejét az első félévre június 30-ra hosszabbították meg a koronavírus-járvány miatt. Mindazok, akik eddig a dátumig kifizették az egész éves adójukat, 9 százalékos kedvezményben részesültek. A második félévi adók és illetékek kifizetésének határideje szeptember 30.

A jelenlegi adótörvénykönyv értelmében a határidő lejártáig be nem fizetett adók és illetékek értékéhez késedelmi kamatot számolnak. A határidő lejárta után, a befizetendő összeg értéke havonta 1 százalékkal növekszik. A késedelmi kamat számítása a lejárati határidőt követő naptól a hátralék kifizetésének napjáig tart.

Az idei évtől a www.ghiseul.ro felület a jogi személyek részére is elérhető. Az online felületen az adók, illetékek és büntetések konzultálása és befizetése lehetséges.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 13., 17:12
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Az adonk kivan fizetve de sajnos a 2020-as ev se hozott valtozast.Minden a regi vagy meg rosszab.A Pais David utcan minekis a jardakat feljavitani, jo nekunk a bekatocsa is. A varosvezetoseg mifelenk nem jar!!!!az egykori to? Most varjuk a medvek ide hatha bekoltoznek!