Felhívás!

A rendezett városképért

Sepsiszentgyörgy önkormányzata kilenc éve támogatja a lakónegyedi zöldövezetek szépítését. A lakók továbbra is igényelhetnek díszfacsemetéket, cserjéket, élő sövényt, padokat, kerítést, virágokat, fűmagot és termőföldet.

A Városi Kertészet által lebonyolítandó program révén lakónegyedi zöldövezetek gondozását támogatják, rendezett városkép kialakítására ösztönözve a lakókat.

A programra pályázhatnak egyénileg, lakóközösségként és lakótársulókként egyaránt. Lépcsőházanként legfeljebb 1500 lejes keret áll rendelkezésre, melynek az igénylőnek mindössze 20 százalékát kell kifizetnie, a fennmaradó 80 százalékot az önkormányzat biztosítja. Tehát egy 1500 lejes pályázat esetén az önkormányzat költsége 1200 lej, az igénylőé pedig 300 lej lesz. 

Az igénylők az alábbi tételek közül választhatnak: pad – 930 lej/db, díszfacsemete – 25 lej/db, cserje – 10 lej/db, élő sövény – 30lej/méter, különböző virágok – 2 lej/szál, fűmag – 22 lej/kg, kerítés – 50 lej/méter, termőföld – 60 lej/ m³. A kérelmek legkésőbb április 30-ig nyújthatók be a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati, tájékoztatási és iktatóirodájába hétfőtől szerdáig 8-16 óra, csütörtökön 8-17 óra, pénteken pedig 8-15 óra között.

A Városgazdálkodási Igazgatóság ugyanakkor arra hívja fel a lakosok figyelmét, hogy a kérések leadását ne hagyják utolsó percre, mert a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetéskor kevesebb valószínűséggel élnek meg.

A kérelem jóváhagyását követően az önrész kifizethető készpénzzel az Olt utca 2. szám alatti Közpénzügyi Igazgatóságon, illetve banki átutalással a sepsiszentgyörgyi állami kincstárban a következő számlaszámra: RO02TREZ25621360250XXXXX.

Az igényelt javakat a jóváhagyási és kifizetési bizonylat felmutatásával a Városi Kertészetnél (Árkosi út 22.) lehet átvenni 9–11 óra között azon a napon, amelyet a jóváhagyást igazoló dokumentumban jelöl meg az önkormányzat. Érdeklődni Karácsony József Attilánál lehet a 0267 314 173-as telefonszámon.

(városházi közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.