Felhívás!

A közösség hite biztosítéka a sikernek

2021. október 31-én, Székelyföld Autonómiájának Napján, a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozó intézkedések ellenére számtalan székelyföldi településen lobbantak fel a lármafák. Köszönjük a Székely Nemzeti Tanács nevében az önkormányzatoknak, helyi gyülekezeteknek, önkénteseknek, akik őrtüzet gyújtottak Marosvásárhelyen, Makfalván, Sepsiszentgyörgyön, Nyárádremetén, Szentdemeteren, Farkaslakán, Alsóboldogfalván, Vargyason, Székelykeresztúron, Égén, Siklódon, Zetelakán, Baróton, Készdiszentléleken és más településeken, ahonnan még nem kaptunk visszajelzést.

Hasonlóan köszönet illeti a szolidaritási lángok meggyújtóit Magyarországon és Felvidéken: Budapesten, Debrecenben, Budafokon, a XVIII. kerületben, Tiszalúcon, Budaörsön, Pomázon, Nagydémen, Szegeden, Tápiósülyén, Ballószögön, Tevelen, Balatöngyörökön, Székesfehérváron, Letkésen, Balatonszentgyörgyön, Csepelen, Kétpón, Pilisszántón, Cegléden, Dunakeszin, illetve Péterfalán és Gömörön. A felsorolás nem teljes, de világosan jelzi azt, hogy milyen erős visszhangja van a székely autonómiatörekvésnek a Kárpát-medencében.

Ez az ünnep olyan megemlékezés Székelyföldön, mint önálló államokban az államalapítás vagy az alkotmány ünnepe. A terület egészét érinti, és minden értéket megjelöl, amit az érintett föld és közösség adott a világnak.

Készülünk március 10-ére, a Székely Szabadság Napjára, amikor kifejezetten a székelyek szabadságvágyára, szabadságküzdelmére emlékezünk, de mindkét alkalommal kifejezzük a közösség igényét Székelyföld területi autonómiája iránt.

Székelyföld Autonómiájának Napján, de azt követően is a résztvevők lelkesedése, imája ad energiát, hogy közös erővel vigyük tovább Székelyföld autonómiaküzdelmét, a nemzeti régiók elismertetéséért elindított polgári kezdeményezést. A kollektív akarat, a közösség hite a legfontosabb biztosítéka a sikernek.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.