Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A feledésbe merült Szűzanya

A feledésbe merült Szűzanya Közérdekű

Háromszéken talán mindenki hallott a messzi földön is híres Bálványos Resortról. Azt viszont már nagyon kevesen tudják, hogy egy több mint 100 éves Mária-kegyhely rejtőzik a szálló felett, az erdő mélyén.

A kegyhelyet az altorjai Apor Gábor báró építtette a 19. század végén. A 20. században ide jártak fel imádkozni a gyógyulni vágyók, de őszi búcsúkat és elsőáldozásokat is tartottak itt. Talán ezen sorok olvasói között is akad olyan személy, aki itt bérmálkozott.

A 21. századra az idő vasfoga kifogott a Mária-szobrot körülölelő boltíves építményen, és a hely lassan feledésbe merült. A Gondviselésnek hála a csodatevő szobor azonban még érintetlenül áll.

Oláh István megyei tanácsos kollégámmal úgy döntöttünk, nem engedjük, hogy ez a gyógyító erővel bíró hely teljesen feledésbe merüljön. Keressük azokat a személyeket, akik bármilyen történetet tudnak róla.

A Szűzanya egy új otthont is megérdemelne, ezért azon is gondolkodunk, hogy az épületet miként tudnánk felújítani. Először egy szakvéleményre lenne szükség, ami alapján meglehetne állapítani a szükséges beavatkozásokat.

Bármilyen segítséget szívesen fogadunk, mentsük meg együtt a feledésbe merült Szűzanyát!

Jakab István Barna, a megyei tanács alelnöke

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 24., 6:09
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Köszönet Jakab István Barnanak,hogy fel hívta a figyelmet a Bálványosi Mária kegyhelyre,de nem azért nem látogassák a helyet és kerülik el,mert feledesbe merült,inkább a környéken több éve ott koszalo medvéktől tartanak.

 • User
  Dátum: 2022. november 24., 12:42
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Forradalom előtt jártunk tőbszőr fel a Szüzanyához, de azután is néhányszor. viszont miután megjelentek a medvék nemmerünk menni.

 • User
  Dátum: 2022. november 24., 20:37
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Valami okbol a megye ;vezetoi; a balvanyosi varat is elszeretnek tuntetni! Mikent magyarazhato hogy semmit nem tesznek-tettek- legalabb az alapotanak a megorzesere ???