Felhívás!

A dat detalii despre crimă râzând

Am aflat detalii şocante despre crima din Sfântu Gheorghe, de lângă podul de la gară: inculpatul de 16 ani, după ce a spart capul unui tânăr de 21 de ani care trăia pe străzile oraşului şi era originar din Hetea, a băut din sângele mortului, după care a retezat gâtul cadavrului, i-a tăiat mandibula împreună cu limba şi bucăţi de falcă, şi le-a dus acasă, unde a mâncat din aceste părți umane. Aceste detalii brutale ne-au fost relatate de Adrian Baciu, procurorul care investighează cazul.

După cum am mai relatat în cotidianul nostru (ediţia de vineri), în Sfântu Gheorghe a fost omorât un tânăr din Hetea, şi în scurt timp a fost identificat şi principalul suspect. În materialul de presă trimis de către poliţia judeţeană massmediei nu s-au dat detalii legate de crimă, aşadar am întrebat procurorul care se ocupă de caz: domnul Adrian Baciu ne-a relatat câteva detalii şocante.

– Autorităţile vorbesc puţin despre drogaţii din judeţul Covasna, deşi numărul persoanelor care folosesc stupefiante este mare. Şi în acest caz, băiatul de 16 ani ne-a declarat că se droga cu prenadez zilnic de la vârsta de 7 ani. Tânărul era dat în custodie bunicii din Zagon, dar trăia cu tatăl şi fratele din Sfântu Gherorghe, şi se învârtea mai mereu printre oamenii străzii – ne-a relatat procurorul.

Înainte de crimă, cei doi au cumpărat dintr-un supermarket apropiat locului crimei cinci litri de vodcă şi zece litri de bere şi au început să consume din ele pe stradă, dar au fost amendaţi de jandarmi. După asta s-au refugiat sub ţevile de lângă pod.

În timp ce au băut, s-au şi drogat cu prenadez, iar din cele în urmă au început să se certe. Inculpatul s-a urcat pe victimă şi, cu mai multe lovituri, i-a spart capul cu un bolovan aflat la îndemână. După aceasta, cu un ciob de sticlă i-a retezat gâtul şi limba, cu pielea obrazului cu tot, apoi a tăiat, separat, şi mandibula victimei. Cu palmele făcute căuș, a şi băut de 5-6 ori din sângele victimei.

– Chiar el, rîzînd, ne-a relatat amănuntele. Fratele lui a confirmat că acasă a mîncat din mandibula însîngerată. Cele întâmplate au fost povestite şi tatălui, care a râs, s-a culcat, şi ziua următoare s-a dus la serviciu. Vă închipuiţi în ce situaţie familială a crescut tânărul? – ne-a povestit Baciu.

Tot de la el am aflat că inculpatul, în ziua de după crimă, a urmărit cercetările care se derulau la faţa locului de pe podul din apropiere, împreună cu ceilalţi trecători curioşi.

– Am rămas plăcut surprins de eficienţa poliţiei comunitare şi a poliţiei locale: chiar dacă nu a fost recognoscibilă faţa victimei, în foarte scurt timp au venit cu un cerc de suspecţi. În timpul patrulărilor ajung să cunoscă oamenii care hoinăresc pe străzi. La locuinţa tînărului am găsit şi mandibula însîngerată. Inculpatul a recunoscut tot în timpul audierilor, a afirmat că nu-i pare rău, n-are remuşcări, a râs continuu în timpul relatărilor, mai mult, a ameninţat poliţiştii aflaţi la faţa locului că-i împuşcă, dacă reuşeşte să le ia armele – a concluzionat Baciu, afirmând că vineri inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, şi va fi prezentat pentru o expertiză psihiatrică.

Székely Hírmondó – Curierul Secuiesc

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.