Felhívás!

A BBTE továbbra is élen

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem világszinten az 501+ helyen szerepel a frissen közzétett Times Higher Education nemzetközi rangsor üzlettudományi és közgazdasági szakterületén, a jászvásári Alexandru Ioan Cuza Egyetem, a Bukaresti Tudományegyetem, valamint a bukaresti Közgazdaságtudományi Akadémia mellett. Ezeknek a romániai egyetemeknek sikerült bekerülniük a neves rangsorba.

A THE szakterületi világrangsor összeállításakor figyelembe vett szempontok alapján a BBTE kiemelkedik a romániai egyetemek közül a megjelent tudományos kutatási eredményeknek és az intézmény nemzetközi láthatóságának köszönhetően, ugyanakkor a felsorolt három romániai egyetemmel hasonló besorolásba került az oktatás minősége, az innováció, illetve az üzleti szférának közvetített tudástranszfer alapján. Ráadásul három szakterület közül kettő esetében (Accounting & Finance, illetve Economics & Econometrics) a BBTE megelőzi a többi romániai egyetemet a megvalósult kutatások mennyiségének tekintetében, valamint azok idézettsége alapján.

A THE World University Rankings a felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorolásának egyik legrelevánsabb listája. A THE 2004 óta végzi a világ egyetemeinek kiértékelését és rangsorolását, amelynek összeállításakor egy egész sor olyan tényezőt vesznek figyelembe, amelyek tükrözik az oktatási/tanulási tevékenységeket, az egyetemek és az üzleti szféra közötti kapcsolatot, az egyetemek nemzetköziesítésének szintjét, illetve az egyetem keretében zajló kutatások mennyiségét és minőségét (tudományos publikációk, ezek idézettsége, a kutatásból származó bevételek).

A THE tematikus felsőoktatási világrangsor üzlettudományi és közgazdasági szakterületével kapcsolatos további részletek elérhetőek a www.timeshighereducation.com/world-university-rankings internetes címen.

(BBTE-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.