Felhívás!

5 jótanács a rendőrségtől a biztonságban eltöltött húsvét érdekében

Tisztelt állampolgárok, egy olyan megpróbáltatáson esünk át, amelyből csak közös erővel, a szabályok betartásával tudunk jól kijönni. Az ortodox hívőknek virágvasárnap következik, a katolikusok és más vallásúak húsvétot ünneplik.

FIGYELEM!

  1. Tartsa be a társadalmi távolságtartást és kerülje a tömeget. A vásárlási lázból ne legyen más fajta láz. Tartsa be az üzletek előírásait és tartson kellő távolságot. Tartsa be a kijárási időintervallumot és vigyázzon az egészségére.
  2. Ebben az évben ne gyújtson gyertyát a temetőben az elhunytak emlékére. A temetőkbe csak temetési szertartások alkalmából szabad a bejárás, és akkor is legfeljebb 8 fő számára.
  3. A templomok a médián, illetve az interneten keresztül közvetítik a szertartásokat. Maradjon otthon és tartsa be a társadalmi távolságtartást.
  4. A rendőrség és a csendőrség alakulatai a templomok közelében fognak állomásozni.
  5. Bár kellemes az időjárás, a sütögetést otthon végezzük. Tájékoztatjuk, hogy tilos a sütögetésre használt helyekre való kijárás, ezek rendőri megfigyelés alatt lesznek. A parkok továbbra is zárva maradnak.

Saját és családja biztonsága, illetve mindannyiunk biztonsága érdekében tartsa be a katonai rendeletek előírásait. A büntetések 2.000 lejtől 10.000 lejig terjednek

A rendőrök, csendőrök és katonák az utcákon lesznek az önök biztonsága érdekében!

Tartsa tiszteletben a katonai rendeleteket, hogy egészségben tudjon örülni a feltámadás csodájának!

(Kovászna megyei rendőr-főkapitányság sajtó osztálya)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.