Felhívás!

400 ezer lej 18 civil szervezetnek

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Gyermekgyógyító program 11. kiírásának pályázati eredményeit. A 400.000 lejes támogatási alapból 18 civil szervezet részesül emocionális és művészetterápiás foglalkozások, valamint pszichoszociális beavatkozások megvalósítására. A támogatás révén megvalósuló pályázatok keretében 628 sajátos igényű, fogyatékkal élő, krónikus beteg vagy súlyos betegségből lábadozó gyermeken segítenek.

A MOL Gyermekgyógyító program 11. kiírására 75 olyan civil szervezet pályázott, amelyek művészeti, emocionális- és művészetterápiás tevékenységek, illetve pszichoszociális beavatkozások szervezésével segítik a fogyatékkal élő, krónikus beteg vagy súlyos betegségekből lábadozó gyermekeket és fiatalokat. Az igényelt támogatás összértéke meghaladta az 1,7 millió lejt. A pályázatok 22 megyéből érkeztek, a pályázók közül 42 egyesület az előző kiírásokban is pályázott. A pályázatok megvalósítására 2019. december – 2020. augusztus között kerül sor. A 18 nyertes szervezet közül hat első alkalommal részesül támogatásban, 12 pedig korábban is volt nyertes.

A nyertes egyesületek Bukarestből, valamint Bákó, Bihar, Brassó, Hargita, Kolozs, Kovászna, Maros, Szeben, Szatmár és Temes megyékből valók. Kovászna megyéből ketten pályáztak sikeresen. A sepsiillyefalvi Keresztény Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány – KIDA kombinált művészetterápiás technikákat ötvöz krónikus beteg és fogyatékkal élő gyermekek számára szervezett foglalkozásaiban, a Vízalatti Kutatások Központja Egyesület (Sepsiszentgyörgy) hidroterápiás és zeneterápiás technikák összekapcsolásával, illetve a TUSMA speciális víz alatti hangrendszerrel segít fogyatékkal élő gyermekeknek. A pályázatok befejezésekor, 2020 szeptemberében az egyesületek nyilvánosan bemutatják elért eredményeiket.

(MOL-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.