A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Zsákban tárolták a húst

Közelednek az idei városnapok, lapunk pedig a megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság vezetőségétől érdeklődött az elmúlt évek tapasztalatairól, a cégek kihágásairól, illetve közegészséget veszélyeztető esetekről.

Dr. Sikó-Barabási Sándor, az igazgatóság vezetője elmondta, idén is szemfülesek lesznek a felügyelők, ugyanis az elmúlt években számos rendellenességet tapasztaltak.

– Mondhatni bevett szokás ilyenkor, hogy a kereskedők nagy mennyiségű árut iparkodnak felhalmozni, abban a reményben, hogy mind eladják ezt. A gond csak ott van, hogy a nagy mennyiséget nem jól tárolják, néhol napon, máshol hűtőn kívül tartják a hús-, tejtermékeket. De olyan is akadt köztük, aki a hűtőt csak mutatóban tartotta a helyszínen, ugyanis nem működött. Ilyenkor mindig az a kifogás, hogy „pont most romlott el” – panaszolta dr. Sikó.

Hasonló hazugságok más alkalmakkor is elhangzottak: a főállatorvos elmondása szerint, ha vendéglőket, panziókat járnak végig, akkor szinte mindenütt találnak olyan terméket, amelyen nincs címke, látszik, hogy otthonról vitték be. Ilyenkor mindig az a kifogás, hogy pont most romlott el az otthoni hűtőszerkezet, kénytelenek voltak behozni, hogy ne romoljon meg. A lóláb viszont kilóg, amikor tíz egység ellenőrzése során hatnál pont aznap romlik el a hűtőszekrény…

Arra a kérdésünkre, hogy inkább háromszéki, vagy más megyékből érkező cégekkel akadnak a városnapok alatt gondok, dr. Sikó kifejtette, nem szeretne vádaskodni, ám tény, hogy az elmúlt években egy más megyéből érkező céggel annyi gondjuk volt, mint az összes helyivel egyszerre. Egy példát mondott csak: a napon, zsákban tárolták a nyers halat és húst. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.