Hirdetés
Hirdetés

Zöldségpiacokat Erdővidéknek

Zöldségpiacokat Erdővidéknek Kovászna megye

A múlt héten az EMSZ nagyajtai polgármesterjelöltje, Gyárfás Éva egy érdekes, egyszersmind talán minden erdővidéki falu számára is hasznos ötletet vetett fel bemutatkozója alkalmával. A jelölt-asszony azt mondta, szeretne egy zöldségpiacot létesíteni Nagyajtán, ami jól jönne mindenki számára.

Hirdetés
Hirdetés

Nekünk, vásárlóknak azért, mert lenne, ahol friss zöldséget-gyümölcsöt vásároljunk, a termelőknek pedig azért, mert idős emberek, akik még foglalkoznak zöldség és gyümölcs termesztésével, lenne ahol hasznosan eltöltsék idejüket, hiszen pletykára amúgy is összegyűlnek, de így legalább beszélgetés közben még pénzt is tudnának keresni portékájuk után.

Erdővidéken nem újkeletű az ehhez hasonló gondolat, de mindezidáig senki nem valósította meg. A helybéli termelőknek jelenleg egyedül a szerdai, baróti piacon van lehetőségük árulni, idén a Baróton szervezett időszakos ünnepi vásárok is elmaradtak.

Derzsi Sámuel baróti polgármesterjelölt 2012-ben azt mondta, Brassóban kellene az erdővidéki termelőknek közös eladópontot biztosítani, azóta azt mások létrehozták, az erdővidékiek pedig maradtak az állandóan hangoztatott összefogás hiú ábrándjával, és a helyben megélhetést biztosító jövő szép reményével. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. július 17., 14:08
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Sőt nagyon jó ötlet, a falusi embernek ha van feleslegbe megtermelt zöldsége ,gyümölcse tojása, házi dzsem,szalonna stb…miért ne tudná eladni. Vagy 10 tojása az idős néninek, akinek kevés a nyugdija ,kiegészítőként nagyon jól jönne.

 • User
  Dátum: 2020. július 17., 7:39
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Kb. 3 héttel ezelőtt egy bibarcfalvi zöldségtermelővel valö komunikáció keretén belül, amelyet mindenki olvashatott, kijelentettem: lesz Baróton a helyi termelőknek napi zöldségpiac. Dr. Bán István baróti független polgármesterjelőlt

 • User
  Dátum: 2020. július 17., 8:31
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A termelőnek könnyebb lenne,a vásárlónak gond…A baróti drága jó piac…….,de van.(tegnap láttam egy összehasonlítást,árbeli arány tekintetében KV és BV megye közt.Na kinek a javára?)Pártolom a bátor polgármester asszonyt,de Ő nem Bacon felé jár SZtgy.-re,hogy látná,mi lett a z állítólagosan állatpiacnak tervezett terület sorsa Nagybaconban , Barót felőli bejárat….

 • User
  Dátum: 2020. július 17., 23:36
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Nem kell ahhoz a piacra menni, hogy a szomszédból vásárolj friss zöldséget, tojást, tejet, vagy bármit. A következő ötlet egy bevasarlóközpont lesz :))