Felhívás!

Zöld út a zöld dobozhoz

Ismét megbocsátanak a feledékeny olvasóknak a Bod Péter Megyei Könyvtárban, így büntetlenül adhatják vagy „lophatják” vissza a könyveket a következő időszakban.
Május 19-ig megbocsátási időszakot hirdet a Bod Péter Megyei Könyvtár a feledékeny olvasók számára. Akik több vagy kevesebb ideje elfelejtették visszaszolgáltatni az általuk kikölcsönzött, lejárt határidejű könyveket, ebben a periódusban késedelmi díj befizetése nélkül tehetik meg ezt. A visszaszolgáltatott könyvek átadhatók a megfelelő részlegen, illetve azok, akik szégyenkeznének emiatt, elhelyezhetik a könyvtár előcsarnokában található dobozban. Ugyanakkor ebben az időszakban ingyenes a könyvtárba való beiratkozás is.
Matekovics János, a könyvtár munkatársa érdeklődésünkre elmondta: ebben az időszakban megugrik a visszavitt könyvek száma, főleg diákok, egyetemisták pótolják mulasztásukat. Az előcsarnokba kihelyezett zöld dobozban naponta találnak legalább egy könyvet, amit beazonosítanak, és törlik a kölcsönző listájáról. Rendes időszakban büntetést kell fizetni a késedelemért, ez napi 20 bani. Aki viszont visszaadja a könyvet, és kifizeti a késedelmi kamatot, tiszta lappal indul, bármikor újra kölcsönözhet.
A két évvel ezelőtti leltár szerint a megyei könyvtár 235.287 magyar, román és más nyelvű dokumentummal rendelkezik a székhelyen és a fiókkönyvtárban. Az állomány zöme könyv és periodika, ezek mellett 3030 elektronikus dokumentum is az olvasók rendelkezésére áll. Újdonság, hogy a könyvtár honlapján bárki ellenőrizheti hátralékát, illetve rákereshet könyvekre, kiadványokra is, hogy bent vannak-e, vagy mikor kerülnek vissza. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.